Türkiye Hatibini Seçti VİDEO İZLE

Türkiye Hatibini Seçti VİDEO İZLE
Fatih Medreseleri’nin düzenlemiş olduğu “Türkiye Hatibini Seçiyor” yarışma programı büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Fatih Medreseleri’nin düzenlemiş olduğu “Türkiye Hatibini Seçiyor” yarışma programı büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Sinan Erdem Spor salonunu dolduran binlerce seyirci, dünyada bir ilk olan yarışmanın heyecanını yaşadı.

Fatih Medreselerinin tanıtımının yapıldığı slayt gösterisi ile başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle davam etti. Üsküdar Hz. Ali Camii Müezzin Kayyımı Bekir Köse’nin güzel kıraati, salondakilere manevi bir ziyafet yaşattı.

turkiye-hatibini-seciyor-yarismasinin-finali-yapildi-(1).jpg

81 ilde gerçekleştirilen “Türkiye Hatibini Seçiyor” programının tüm yarışmacıları, sahnede kurulan platforma muhteşem bir çıkış gerçekleştirdi. Fatih Medreseleri'nin yetiştirdiği 500 hoca ve 500 talebenin salona çıkış sahnesi, geceye damgasını vurdu.

Hoca kategorisindeki ilk finalistlerden, İbrahim Hakkı Dal Hoca, İslam’da ticaret konusunu anlattı. Ardından talebe kategorisindeki Ahmet Faruk Yurdakul, çocuk eğitimi konusunu anlattı. Sırası ile Yavuz Selim Ulusal Hoca İslam’da aile konusunu, talebelerden Ali İmran Erdoğan, Kuran'ın fazileti konusunu anlattı.

turkiye-hatibini-seciyor-yarismasinin-finali-yapildi-(4).jpg

turkiye-hatibini-seciyor-yarismasinin-finali-yapildi-(2).jpg

Fatih Medreseleri'nde eğitim gören minik talebelerden Anıl Sıraç, “Biz senin kıymetini bilemedik Efendim” adlı şiiri okudu. Minik talebenin performansı, seyircilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra yarışmacılardan Yusuf Ergün Hoca insan konusunu, talebelerden Muhammed Fatih Küpeli namazın önemi konusunu anlattı.

Yarışmacılardan Ahmet Binici Hoca İslam’da tesettür konusunu, talebe kategorisindeki son talebe olan Hıdır Taşkıran, Allah ve Peygamber sevgisi konusunu ve hoca kategorisindeki son Hoca Osman Bayraktar Hoca sünnet konusunu anlattı.

Jüri üyeleri değerlendirme yapmak için salona geçtiklerinde, talebelerin çeşitli sunumları oldu. Günün anlam ve önemini anlatmak üzere kürsüye gelen Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca, herkese teşekkür etti.

Bayraktar Hoca, “Tefrika müslümanların arasından mutlaka kalkmalıdır. Tefrikaya hizmet etmek büyük yanlışlıktır. O nedenle her müslüman uyanık olmalı ve tefrikaya hizmet eden şer odaklarının tuzaklarına düşmemelidir. İslam’a hizmet ediyorum diyerek müslümanlara saldırmaktan başka bir iş yapmayanlar büyük hata içine düşmektedirler. Bugün dünyada müslümanların hali ortadadır. Tefrikaya hizmet etmek kâfirlere güç kazandırmaktadır. Fitneden doğan ayrılık, müslümanların gücünü azaltmaktadır. Gücü azalan müslümanlar, kâfirlere yem olmaktan asla kurtulamazlar. Dünya üzerindeki yaşanan zulmün en önemli nedeni, müslümanların birbirine düşerek çatışmasıdır. Maddi eğitim için seferber olunan şu zamanda manevi eğitim için hiçbir çaba serf edilmiyor. Maddi eğitim alan gençliğimizin durumu ortadadır. Son zamanlarda tüm Türkiye bu gençliğin neler yapabileceğini seyretti. Manevi eğitimden yoksun gençliğin bu bataklıktan kurtulması için Osmanlı modeli olan medrese eğitimin önü mutlaka açılmalıdır. Yapılan her çalışmanın Allah katında her zaman mükâfatı vardır. Salondaki bu muhteşem tablo bunun zahiri mükâfatıdır. Ahiretteki mükâfatı ise cennet ve Cemalullahtır” dedi.

turkiye-hatibini-seciyor-yarismasinin-finali-yapildi-(7).jpg

turkiye-hatibini-seciyor-yarismasinin-finali-yapildi-(3).jpg

Yarışmada sonucunda sıralama ise şöyle gerçekleşti:

"HOCA KATEGORİSİ
1. Osman Bayraktar
2. Ahmet Binici
3. Yusuf Ergün
4. Yavuz Selim Ulusal
5. İbrahim Hakkı Dal

turkiye-hatibini-seciyor-yarismasinin-finali-yapildi-(6).jpg

TALEBE KATEGORİSİ

1. Muhammed Fatih Küpelioğlu
2. Ahmet Faruk Yurdakul
3. Hıdır Taşkıran
4. Ali İmran Erdoğan".