Türkiye'nin Hediyelik Kutuları Güneysu'da Yapılacak!

Türkiye'nin Hediyelik Kutuları Güneysu'da Yapılacak!
Rize'nin Güneysu ilçesinde Güneysu Kaymakamlığının öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi'nde hediyelik kadife kutu imalatı başladı.

Güneysu Kaymakamlığı, İlçe Halk Eğitimi Merkezi'nde 3 aylık sürede eğitim alan gençlerle projeyi başlatarak hem gençlerin iş sahibi olmasını sağladı hem de Rize'deki bir eksikliği giderdi. Kadifeden çok değişik hediyelik kutu ürünlerinin ortaya çıktığı Güneysu Halk Eğitim Merkezi'nde üretilen ürünlerin ülke geneline satışının yapılması hedefleniyor.

Güneysu İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Külünk,  yaptığı açıklamada, kaymakamlık öncülüğünde başlatılan istihdama yönelik projelerin bir yenisini daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtterek yardımlarını ve desteğini esirgemeyen Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek'e teşekkür etti. Külünk, bakır işlemeciliği ile başlayan istihdama yönelik proje çalışmaları bakır ürünlerinin nikel kaplaması ile devam ettiğini ifade etti.

guneysuda-hediyelik-kadife-kutu-imalati-basladi-4.jpg

Halk Eğitim Merkezi'nde şu anda 10'a yakın bay ve bayan personelin iş bölümü yaparak kadifeden her türlü hediyelik kutu tasarımı ürettiklerini açıklayan Külünk, Güneysu Halk Eğitimi Merkezinde yürütülen Hediye Kutu imalatı ile Rize'ye, bölgeye ve tüm Türkiye'ye bu alanda ürün üretmeye hazır olduklarını söyledi.

Üretimle ilgili bilgi de veren Külünk şunları kaydetti: Kutuların ahşap kısımları erkek personel tarafından hazırlanırken kadın girişimciler ise kadife kaplamaları yapıyor. Gençlerimizin bu işle istihdam edilmesiyle hem ilimizde hem de ilçemizde görülen bir eksiklik giderilmiş oldu. Bu sayede ilçemizdeki gençlere hem meslek öğrenme kapılarını hem de para kazanmanın yollarını öğretmiş olduk. Bir taraftan ürün üreterek verimli olmanın hazzını yaşayan vatandaşlar, diğer taraftan da sattıkları ürünlerle ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar"

guneysuda-hediyelik-kadife-kutu-imalati-basladi-2.jpg

guneysuda-hediyelik-kadife-kutu-imalati-basladi-4.20130101184039.jpg

guneysuda-hediyelik-kadife-kutu-imalati-basladi-3.jpg