Türüt: Başörtüsü başta olmak üzere inanç özgürlüğü anayasal koruma altına alınmalıdır

Türüt: Başörtüsü başta olmak üzere inanç özgürlüğü anayasal koruma altına alınmalıdır
Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Türüt, başörtüsü başta olmak üzere inanç özgürlüğünün anayasal koruma altına alınması gerektiğini kaydetti.

Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Türüt, yaptığı yazılı açıklamada, “CHP’nin başörtüsü özgürlüğünü teminat altına almak adına bir kanun teklifi hazırlamasını, başörtüsü yasağı sorununun kaynağı olan ve daha düne kadar ortaya koyduğu eylemlerle bunu gösteren eski Türkiye’nin CHP zihniyetinin ve jakobenizminin millet iradesi karşısında hizaya gelmesi olarak görüyor ve olumlu buluyoruz.” dedi.

Başta başörtüsü olmak üzere inanç özgürlüğünün net bir şekilde anayasal koruma altına alınması gerektiğini ifade eden Şube Başkanı Türüt, “Yasakçı toplum mühendisliği anlayışının, hak ve özgürlük mücadelemizdeki istikrar ve siyasi iradenin kararlılığı karşısında geldiği nokta sevindiricidir. Siyasi taktik bile olsa atılan bu adımı, karanlık bir totalitarizm karşısında aydınlık insan hakları mücadelemizin bir başarısı olarak da görüyoruz.

Başörtüsü yasağı sorununu çözme payesi birilerine verilecekse 12 milyon 300 bin imzayı toplayan, itirazı yükselten Eğitim-Bir-Sen’e, Memur-Sen’e, meydanlarda yasağa direnen sivil toplum kuruluşlarına, bedel ödeyen başörtülü kardeşlerimize, milletimizin onurlu duruşuna verilmelidir.

Temel hak ve özgürlükleri ucube bir yönetmelikle kısıtlayan zihniyetin bu ülkede yaşattığı acıların tekrarlanmaması için, başta başörtüsü olmak üzere, inanç özgürlüğü net bir şekilde anayasal koruma altına alınmalıdır.

Bu nedenle, Cumhurbaşkanımızın Anayasa değişikliği çağrısı dikkate alınmalı, öneri Meclis’e gelmeli, CHP de samimi ise teklife destek vermeli, inanç özgürlüğünün bir parçası olan başörtüsü ve kılık-kıyafet hakkı anayasal güvenceye kavuşmalı, bu tartışma tarihe gömülmelidir.” diye konuştu.

egitim-bir-sen-rize-2-nolu-sube-baskani-mustafa-turut-002.jpg

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
14 Yorum