UMEM Kursu'nu Tamamlayanlara Sertifika Verildi

UMEM Kursu'nu Tamamlayanlara Sertifika Verildi
Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri (UMEM) Projesi kapsamında Rize’de verilen kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezleri projesi kapsamında Rize’de verilen kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler, dün Rize Ticaret Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Törende Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, UMEM projesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak “Ülkemizde her yıl çalışma çağı gelip iş bulamayan binlerce genç var. Bu projenin yılda 8 bin gencimizin işsizlik problemini ortadan kaldıracak kapasitesi var. Bu kurslara ilgi her geçen gün artmaktadır. Sertifikalarını alan gençlerin en kısa sürede iş sahibi olabileceğini umuyoruz” dedi.

Türkiye'nin nüfusunun yüzde 52'sinin 26 yaş altı olduğunu belirten Vali Hacımüftüoğlu, ''Bu Türkiye için çok büyük bir güç ve geleceğe hazırlanması gereken dinamik bir nesil demektir. Genç nesilleri geleceğe hazırlamak biz büyüklerin ali görevidir. Bulunduğumuz makamlardaki asıl anlam ve gaye budur'' dedi.

2.20111221092652.jpg

UMEM kurslarının çok önemli olduğunu ifade eden Müftüoğlu, ''Artık ne iş olsa yaparım' devri sona ermiş, uzmanlaşmış eleman ihtiyacı açık bir şekilde görülmektedir. Bu anlamda Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi bir çok sektöre ciddi katkı sağlamıştır. Rize'de kurslara 1578 kişi müracaat ederken, 1258 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. Diğer kursiyerlerimiz eğitimlerine devam etmektedir'' diye konuştu.

Hacımüftüoğlu, yeni nesil ustaların eğitimlerinin yanında iş ahlakına bağlı olmalarının da sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

1.20111221092706.jpg