Üniversitede yasak aşk eylemi!

Üniversitede yasak aşk eylemi!
Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 20 kız öğrenci, aynı anda iki öğrenciyle birlikte ilişki yaşayan hocalarını protesto etti.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde okuyan 21 yaşındaki S.C., aşk yaşadığını iddia ettiği hocası Yrd.Doç.Dr. S.E.'den dayak yediği için şikayetçi oldu.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nde, 14 aydır aşk yaşadığı 41 yaşındaki öğretim üyesinin şiddetine maruz kaldığını iddia eden 21 yaşındaki Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi, arkadaşlarıyla birlikte eylem yaptı.

1.20110512223546..jpg

İddiaya göre, Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Sibel C. (21) ile aynı bölümde öğretim üyesi olan Yrd. Doç. S.E. (41), aralarında duygusal bağ oluşarak aşk yaşamaya başladı. Bu süre zarfında birliktelikleri süren ikili arasında sorunlar çıktı. İlişki süresince hakaret ve darplara maruz kaldığını ve ailesinin de ilişkiyi öğrenmesi üzerine devreye girdiğini öne süren Sibel C., olayların neticesinde 1 Mayıs'ta öğretim üyesinin evinde çıkan tartışmada darp edildiğini iddia ederek polise şikayette bulundu. Sevgilisi olduğu öne sürülen öğretim üyesi S.E. hakkında suç duyurusunda bulunan Sibel C., dekanlık ve rektörlüğe de şikayet dilekçesi verdi.

İlişki süresince sürekli sözlü ve fiziki saldırılara maruz kaldığını öne süren öğrenci Sibel C., öğrenci arkadaşlarıyla birlikte Fen Edebiyat Fakültesi önünde ellerinde pankartlarla toplandı. Sloganlar atarak kadına uygulanan şiddeti protesto eden öğrenciler, kampüs içerisindeki Eğitim Fakültesi önüne kadar yürüdü. Sloganlar atarak, ıslık çalarak yürüyen grup, erkek şiddetini protesto etti.

2.20110512223637..jpg

Burada açıklama yapan öğrenci Sibel C., şu iddialarda bulundu: "Bu üniversitenin öğrencisi olarak bir akademisyen tarafından aşağılandım, darp edildim. 2008 yılında taştığım hoca ile 2010 yılı Mart ayında bir ilişkiye başladık. Bu ilişki 1 Mayıs 2011 tarihine kadar sürdü. İlişkimiz başladıktan iki ay sonra küfür ve tehditlere ve darba maruz kalmaya başladım. Benimle ilişki yaşadığı dönemde diğer kadın öğrencileriyle de özel iletişime girme çabasında olduğunu öğrendim. Bunu öğrendiğimde darpta bulundu. Bu şiddete daha önce de hem okuldaki bürosunda hem de okul dışında başvurmuştu. En sonunda polise bildirdim, Adli Tıp'tan darp raporu aldım. Adli mercilere ve üniversiteye şikayette bulundum."

Sibel C., soruşturmanın yakından takipçisi olduklarını da sözlerine ekledi.

sibel-c.-samsun.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada, "Öğrencinin şikayeti üzerine bir soruşturma başlatıldı. Hocanın kendi makamını kullanarak öğrencisi ile ilişkiye girdiği yönünde iddialar var. Öğrencinin geliş gidişleri güvenlik gerekçesiyle kontrol altındadır. Böyle bir olay gerçek ise soruşturma neticesinde ortaya çıkacaktır. Üniversitemizin adının böyle bir olayla karışması bizleri gerçekten üzmüştür" dedi.

ÖĞRETİM ÜYESİNDEN AÇIKLAMA

3.20110512223606..jpg

Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. S.E., avukatı Ali Korkmaz aracığıyla açıklama yaptı. Açıklamada, "Sibel C.'nin iddiaları doğru değildir. 1 Mayıs'ta bu iddiaların daha büyüğünü adliyeye yansıttı. Kendisinin cinsel saldırıya uğradığından tutun da zorla hürriyetinin engellendiğine kadar polise, savcılığa konuyu intikal ettirdi. İftira ve yalan o kadar açıktı ki, S.E.'yi savcı çağırmadı bile, gerek duymadı. Bir yığın delil var. Sibel C. ve S.E. bekar. Hanımefendi, S.E.'nin öğrencisi değil ama üniversitenin öğrencisi. Bir arkadaşlıkları, duygusal yakınlıkları olmuş. İlişkilerini evliliğe götürmek istemişler, fakat daha sonra anlaşamamışlar, evlilik oluşmamış. Bunun verdiği kızgınlıkla öğretim üyesine bir yığın iftira atıyor. Aileler görüşmüş, evlilik yoluna girilmiş ama neticelenememiş" denildi.