Ürettikleri Ürünleri Eskişehir Haline Satıyorlar

Ürettikleri Ürünleri Eskişehir Haline Satıyorlar
Kütahya'nın Gediz ilçesinde, köylüler ilk kez yetiştirdikleri ürünlerini günlük olarak Eskişehir sebze haline satıyor.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, köylüler ilk kez yetiştirdikleri ürünlerini günlük olarak Eskişehir sebze haline satıyor.

Yenikent beldesi Gölcük mahallesinde yaşayan köylüler Muhtar Akın Alkan'ın girişimleri ile Eskişehir sebze haline günlük 1-1,5 ton arası bamya ve börülce fasulyesi gönderiyorlar.

Gediz'in adeta sebze meyve deposu olan Gölcük Mahallesi Köylüleri Cumartesi günleri kurulan Gediz Pazarı dışında ürettikleri diğer ürünleri de Eskişehir'e göndererek diğer köylere örnek oluyorlar.

Günlük 1-1,5 ton arası bamya ve Börülce fasulyesini köylülerden toplayarak Eskişehir'e gönderdiklerini ifade eden Mahalle Muhtarı, "Gediz'de bunun örneği yok. Yıllardır mahallemizde üretimini yaptığımız ürünleri sadece Gediz Pazarında Pazar çıkarıyorduk.Girişimlerimiz sonucu Eskişehir halinde sebze meyve toptancılığı yapan bir firma ile anlaşarak günlük ve taze olarak ürünlerimizi Eskişehir'e göndermeye başladık. Bu şekilde köylülerimizin ürünleri de para etmeye başladı. Gölcük Mahallemizin adını da duyurmuş olduk. Kalitemizi düşürmeden ürün göndermeye ve farklı hallerde ürünlerimizi pazarlama çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

Ürettikleri Ürünleri Eskişehir Haline Satıyorlar

Kaynak:IHA

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.