Vahşete ve Barbarlığa Karşı

Vahşete ve Barbarlığa Karşı
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında Mavi Marmara gemisine İsrail'in düzenlediği kahpe saldırıyla ilgili açıklamada bulundu.

Saadet Partisi Rize İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Cemil Çolak, İsrail’in Gazze’ye giden konvoyda yer alan Mavi Marmara’ya yönelik gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili son durum değerlendirmesi yaptı. Çolak, ayrıca Saadet Partisi Genel Başkanlığı tarafından İstanbul Çağlayan'da düzenlenecek olan "Sustukça Ölüyoruz, İsrail Vahşetine İsyan Mitingi"ne katılım çağrısı yaptı.

İsrail’in vahşi saldırısında hayatı kaybeden bütün şehitlere Cenabı Allah’tan rahmet dileyen Çolak, “Biz kadere inanan insanlarız. Kaderin bir şekilde hepimiz için bir şekilde tecelli edeceğini biliyoruz. Şunu da biliyoruz ki, şehitler rableri katında ebedi nimetlere kavuşacaklardır. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah derecelerini yükseltsin. Bizleri ve bütün ailesini de şehidimizin şefaatine nail eylesin” diye konuştu.

Bu doğrudan doğruya Türkiye’ye ve aziz milletimize yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırının birkaç tane kınama cümlesi ile geçiştirilecek tarafı yoktur” diyen Çolak, bu meselenin bir partinin veya Türkiye’nin değil bütün insanlığın meselesi olduğunu söyledi. Haktan, hukuktan ve insanlıktan yana olan herkesin bu meselede taraf olmak zorunda olduğunu vurgulayan Çolak , “Kim bu meselede taraf değilse, bu meseleye sıradan bir şekilde tavır koyarsa, dünya tarihi bunu zalimlerin işbirlikçisi ve eli kanlı katillerin ellerinin temizleyicisi olarak görecektir” dedi.

MAVİ MARMARA NİYE GİDİYORDU?

Mavi Marmara ve diğer gemilerin buraya turistik ziyaret için gitmediğine dikkat çeken Saadet Partisi İl Başkanı Cemil Çolak, “Bu insanlar, Gazze’ye konulmuş olan ambargonun kaldırılması için gittiler. Peki Gazze neresidir ve niye Gazze halkına ambargo konmaktadır? Gazze, bağımsız ve özgür Filistinlilerin topraklarıdır. İsrail burayı açık hapishane haline getirmiştir. Gazze’de bütün uluslar arası hukuk kuralları ihlal edilerek, İsrail’in ablukasından bu yana bebekler, yaşlılar, kadınlar, hastalar sıradan şeylere bile muhtaç hale getirilmişlerdir” diye konuştu.

İsrail’in bütün uluslar arası kararlara rağmen fütursuzca bu ambargoyu sürdürdüğünü vurgulayan Başkan Çolak , “İsrail, bütün Filistinlileri oradan sürmek ve Büyük İsrail’i kurmak hedefiyle hareket ediyor” dedi. Çolak, bu yardım gemilerin en sıradan insani yardımları bu insanlara ulaştırmak için yola çıktığını vurguladı.

Rize İl Başkanı Çolak, Saadet Partisi Genel Merkez Teşkilatı tarafından 5 Haziran 2010 Cumartesi günü saat:16:00'da İstanbul'daki Çağlayan Meydanında düzenleyeceği "Sustukça Ölüyoruz, İsrail Vahşetine İsyan Mitingi"ne Rize İl Teşkilatı olarak  Rize ve ilçelerinden otobüs kaldıracaklarını belirtti.

Çolak, mitinge katılmak isteyen vatandaşlarımızın Saadet Partisi Rize İl ve İlçe başkanlıklarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabileceklerini ve isimlerini yazdırabileceklerini kaydetti. 

10.20100603211623..jpg