Vali'den Bayram Ziyaretleri
Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Alay Komutanı Albay Turhan Talu, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ve diğer ilgililerle Atatürk çocuk yuvasını ziyaret ederek, çocukların bayramını kutladı ve çeşitli hediyeler verdi.

Daha sonra Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesini ile Rize 82. Yıl Devlet Hastanesini ziyaret eden Vali Hacımüftüoğlu ve beraberindekiler, hastalara 'geçmiş olsun' dileğinde bulunarak, hastaların ve çalışanların bayramını kutladılar.

Ardından İl Jandarma Komutanlığı ve İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Hacımüftüoğlu, itfaiye müdürü Uğur Minder'den çalışmaları hakkında bilgi aldı. Rize itfaiyesinin Gündoğdu'da yaşanan heyelanda önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Bu nedenle tüm itfaiye çalışanlarına teşekkür ediyorum. Rize itfaiyesinin araç donanımı olarak oldukça iyi durumda olduğunu gördüm. İtfaiye bir şehir için çok önemli. Bu nedenle her türlü ihtiyacının öncelikle görülmesi gerekir'' dedi.
Son olarak Rize Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Hacımüftüoğlu, geçen yıl Kurban Bayramından itibaren bayram kutlamalarını arefe günü yapmaya başladıklarını ifade ederek, ''Çalışanlarımızın bu yönde talepleri oldu. Bence de makul olan budur. Hem valilik hem de diğer çalışanlarımız böylece bayramın birinci gününü aileleriyle geçirmiş olacak'' diye konuştu.

Rize'de bayramlaşma töreni, bayramın ikinci günü saat 13.00'da sahil dolgu alanında belediyenin çadırında yapılacak.