VDDK Çanakkale Yolunda

VDDK Çanakkale Yolunda
Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (VDDK) Çanakkale Şehitlerini anma programına katılmak için Çanakkale'ye hareket etti.

18 Mart'ta Çanakkale'de kutlanacak olan Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni ve Kaz Dağlarına tırmanış için Rize'den hareket eden Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri 12 kişilik ekibi ile şehitleri anma adına sabah saatlerinde Çanakkale'ye hareket etti.

Kulüp Başkanı ve Türkiye Dağcılık Federasyonu Eğitmeni Emin Ali Kalcıoğlu 18 Mart'ta yapılacak olan Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni ile Anma Tırmanışına katılacaklarını söyleyerek ”Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından 5.'si organize edilen "Çanakkale Şehitlerini Anma Tırmanışı"na katılmak üzere 12 kişilik bir ekiple Rize'yi Anma Töreni ve Anma Tırmanışı'nda temsil etmek üzere Çanakkale'ye hareket ediyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Kulubü olarak Çanakkale'de Rize'yi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağız" dedi.

17 Mart'ta Ayazma Bölgesi'nde kamp kurup, 18'inde yapılacak olan Şehitleri Anma Töreni'ne katılacaklarını ifade eden Kalcıoğlu ardından Kaz Dağları'nın en yüksek tepesine çıkarak zirve yapacaklarını ve burada düzenlenecek törenle ülkenin bir karış toprağı ve birlik ve bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan şehit düşen tüm şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacaklarını ifade ederek, istiklal Marşımızı zirvede okuyacaklarını belirtti.

vercenik-canakkale-yolcusu-1.jpg

Genç sporcularla Çanakkale'ye hareket ettiklerini söyleyen Kalcıoğlu "Gençliğimizin bu ülkenin kurtuluşunda emeği geçenleri bilmesi gerekiyor. Tarihimizi gençlerimize öğretmeliyiz. Tarihini bilmeyen gençlik ülkenin geleceğine yön veremez. Bizde bu amaçla genç sporcu kardeşlerimize Çanakkale Zaferi'ni ve güzel ülkemizin hangi şartlardan sonra bu günlere geldiğini hatırlatmak ve şehitlerimizi bir kez daha anmak amacıyla bu organizasyona katılıyoruz" dedi.

VDDK Başkanı Kalcıoğlu ayrıca, 19 Mart'ta Gelibolu'da şehitlikleri, 20 Mart'ta Çanakkale'nin tarihi ve turistik merkezlerini ziyaret ettikten sonra aynı gün Rize'ye dönüş yapacaklarını söyledi ve organizasyona katkılarından dolayı Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya teşekkür ettiğini ifade etti.