Vizyon 58 TV Spor Müdürü Yiğit: Rize Dua Etsin Hakem Gol Atmadı!

Vizyon 58 TV Spor Müdürü Yiğit: Rize Dua Etsin Hakem Gol Atmadı!
Sivas Vizyon 58 TV Spor Müdürü Abdullah Yiğit, Galatasaray – Çaykur Rizespor maçı ile ilgili değerlendirmesinde “Rize dua etsin hakem gol atmadı” ifadesinde bulundu.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda oynadığı karşılaşmada Galatasaray’a 4-2 mağlup oldu. Karşılaşma ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Sivas Vizyon 58 TV Spor Müdürü Abdullah Yiğit, mücadelenin hakemi Ümit Öztürk’ün kafayla gol atmasını beklediğini belirterek, Öztürk’ün gol atmak için pozisyon bulamadığını kaydetti.

Yiğit, karşılaşma ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Bana zaman zaman ‘Neden bu üç İstanbul takımlarından FB-GS-BJK) bu kadar uzak duruyorsun-sevmiyorsun’ diye soranlar! Şimdi anladınız mı neden bu üç takıma karşı antipati duyduğumu?

Bu takımların aslında ‘büyük’ değil ‘büyütülmüş’ olduklarını, Türkiye’de hakemlerin desteği olmadan neredeyse maç kazanmadıklarına hep şahit oluruz ama yine de insanlar kendi şehirlerinin takımını bırakır bunların peşinden koşarlar!

Dün akşamki Galatasaray-Rize maçına ancak 80 dakika dayanabildim, sonrasını izlemedim, izleyemedim!!

Ya hadi, kimseden utanmıyorsunuz, bari Allah’tan korkun Allah’tan!

Galatasaray-Rize maçının neresinden başlayayım bilmiyorum! Eğer ben bu kadar şaşırdıysam ve bir o kadar da kızgınsam, Rizelileri tahmin edemiyorum bile!

Maçı izleyenler görmüştür de, ben izlemeyenler için özetleyim.

Rizespor 2-1 önde, Galatasaray lehine çok komik bir penalt ı(öncesinde zaten faul vardı). Galatasaray’lı futbolcu penaltıyı kaçırıyor ve ardından daha komik, daha inanılmaz bir penaltı daha maç 2-2 oluyor. Sonra Rizespor’lu Yusuf ceza sahasında iteklenerek düşürülüyor hakem ‘devam’ diyor. Bu da bize filmin böyle bitmeyeceğini gösteriyor. Ardından Galatasaray, MHK’yi orta hakem Ümit Öztürk’ü ve VAR hakemi Alper Ulusoy’u rahatlatacak ve mutlu edecek golü atıyor. Sonra ‘skor 3-2 ama ne olur ne olmaz’ denip, yine akıllara zarar bir şekilde Rize 10 kişi bırakılıyor ve böylece film Rize için dramatik, Galatasaray için mutlu son ve biz futbol severler içinde ‘inanılmaz’ şekilde son buluyor.

Yani, hakemler Galatasaray lehine 2 penaltı verirken, rakibinin de bir penaltısını vermiyor, üstelikte Rize’yi 10 kişi bırakıyor. Aslında Galatasaray atağında kale alanına gönderilen bir topa orta hakem Ümit Öztürk’ün kafayla gol atmasını da bekledim ama galiba pozisyon bulamadı!!!

Ne denebilir ki? Bu çifte standarda, bu haksızlığa isyan etmek için Rizeli veya başka bir takımlı olmana gerek yok! Biraz vicdan sahibi ve insan olmak yeterli!

Anlayacağınız ben Türkiye’deki bu çirkinliği yıllar önce Sivasspor Süper Lig’e çıkınca gördüm ve o gün bugün bu üç İstanbul takımı kiminle oynarsa rakibin kazanmasını isterim.

Avrupa maçlarında mı?

Vallahi bugün Rizespor’a yapılandan sonra ‘Evet Avrupa maçlarında da yenilmelerini isterim’ diyesim geliyor!!!

Yazıklar olsun MHK! İnsan yapar da bu kadar açık, bu kadar da aleni olmaz be!

Kuldan utanmadığınz belli de, ‘Allah’’an korkun Allah’tan’ (Tabi inancınız varsa)”

sivas-vizyon-58-tv-spor-muduru-abdullah-yigit.jpg