Yağmur Marmara'yı vurdu

Yağmur Marmara'yı vurdu
TEM otoyolu kapandı. Ergenekon dava salonunu sel bastı. 5 kişilik aile sele kapıldı. Köyler su altında kaldı. Son bilgiler;

İSTANBUL İÇİN UYARI!: İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışların 3 gün daha devam edeceği bildirildi.

Yağışların yarın daha da yoğunlaşması bekleniyor.  Perşembe ve Cuma günü de yağışlar aralıklarla devam edecek. Şiddetli yağışların su baskınlarına neden olma ihtimali çok yüksek. Hava sıcaklığı da 6 derece düşecek.

E-5 YOLU KAPANDI: Son gelen bilgi bu yönde... TEM'in zaman zaman kapanması nedeniyle E-5'e kayan sürücülerin dikkatine! E-5 karayolu da Edirne-İstanbul istikametinde kapanmış bulunuyor. E-5'de su baskınları ve bir çok kaza olduğu haber veriliyor.

E
RGENEKON'A SEL MOLASI: Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde ''Ergenekon'' davalarının görüldüğü salonun kafeterya bölümünün çatısının bir bölümü çöktü. O sırada emekli Orgeneral Hurşit Tolon, eski YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ile Engin Aydın'ın burada bir masada oturduğu ve olayı yara almadan atlattıkları öğrenildi.

SALONU DA SU BASTI: İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce ikinci ''Ergenekon'' davasının 4. duruşması görülürken şiddetli yağışın ardından elektrik sisteminin su alması nedeniyle alarm çalmaya başladı.  Kafeteryarnın tavanı çökünce duruşma salonu da su içinde kaldı. Duruşma ertelendi.

TEM YOLUNU SEL BASTI: Edirne Tem yolu, Selimpaşa civarında tamamen su altında kaldı. Trafik kapandı... Araçlardan bir kısmı mansur kaldı... Yolu açma çalışmaları sürüyor... Edirne'den İstanbul'a doğru kontrollü trafik akışı veriliyor. Kilometrelerce uzunlukta kuyruk var...



5 KİŞİLİK AİLEYİ SEL ALDI...

BİR AİLEYİ SEL ALDI: Tekirdağ'ın Saray İlçesinde, dün geceden bu yana etkili olan yağış dolayısıyla 5 kişi sel sularına kapılarak kayboldu. Kayıplardan abla ve kız kardeşin cesedine ulaşıldı.

2 KİŞİNİ CESEDİNE ULAŞILDI

Bölgede Ahmet Topal'a ait bir çiftlikte bulunan 5 kişilik ailenin sel sularına kapılarak kaybolduğu öğrenildi. Kayıpların, Saray İlçesi'ne bağlı Güngörmez Köyü'nde Ahmet Topaloğlu'na ait çiftlikte çalışan 40 yaşındaki Fatih Çakar, eşi 30 yaşındaki Handan Çakar, çocukları 12 yaşındaki Büşra Çakar, 8 yaşındaki Berna Çakar ve 6 yaşındaki Afra Çakar oldukları belirlendi.

İKİ KÖY SULAR ALTINDA : Saray İlçesi'ne bağlı Bahçeköy ve Güngörmez köylerinin yakınından geçen Kambursöğüt Deresi, aşırı yağışlar nedeniyle gece 03.30 sıralarında taştı. Taşkın, iki köydeki çok sayıda evi sular altında bıraktı. Bazı ağıllarda bulunan büyükbaş hayvanlar telef oldu.

ÇANAKKALE DE PERİŞAN: Çanakkale'nin Biga ilçesindeki sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Halen etkisini sürdüren yağmur nedeniyle, Tokatkırı köyünde dereler taştı. Ev ve tarım arazileri su altında kalırken, ağıllarda bulunan pek çok tavuk telef oldu. Köy Muhtarı Kadir Tül,  köydeki bir çok eve yağmur suları nedeniyle girilemediğini söyledi.

ARTIK BAŞADEMİYORUZ: Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, bölgede yaşanan yoğun yağış nedeniyle bütün imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, ''Ancak baş edemiyoruz'' dedi.

ÜÇ KENT İÇİN ALARM: Kırklareli ve Edirne'de dün başlayan sağanak devam ediyor. Hava sıcaklığının 13 dereceye düştüğü Kırklareli'nde rüzgarın hızı saatte 12 kilometreye ulaşıyor. Bölgede yeni bir kuvvetli sağanak bekleniyor. İzmir'de de yağış beklentisi nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları yönünde uyarıda bulundu.

İSTANBUL'DA SEL BASAN İLÇELER: İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle, 100'ün üzerinde ev ve iş yerini su bastı. Gece boyunca da devam eden sağanak yağış, Silivri, Çatalca, Küçükçekmece, Avcılar, Kartal, Pendik ve Tuzla'da etkili oldu.

Silivri ve Çatalca'da su baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince çıkarıldı. Bu arada, Çatalca Devlet Hastanesi'nin polikliniklerini de su bastığı, itfaiye ve orman bölge müdürlüğü ekiplerince suyun tahliye edilmeye çalışıldığı belirtildi.

Pendik'de ise 5 katlı binaya yıldırım düştü, binanın çatısında yangın çıktı. Yangın kısa sürede söndürüldü.

TEKİRDAĞ SARAY İLÇESİNDE SEL SULARININ GÖTÜRDÜĞÜ ÇİFTLİK EVİNİN FOTOĞRAFLARI DEHŞET VERİCİ

Çiftlik önüne gelen canlıları önüne katıp götürmüş. Sel suları büyükbaş hayvanları telef etmiş.. Canlı kalan kaz enkaz arasında şaşkın halde dolaşıyor.