Yeni kanun devletle vatandaş kucaklaşmasıdır
Tapa, il müdürlüğü binasında düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması çalışması kapsamında vatandaşları bilgilendirmek için çeşitli çalışmalar yapacaklarını, bilboard, broşür ve ilanlar hazırlayacaklarını belirtti.
Kanunun yayımlandığı 25 Şubattan önceki dönemlere ait ve ödenmemiş olan tüm borçlara yönelik düzenleme getirildiğini ifade eden Tapa, ''Kanun devletle vatandaşın kucaklaşması, barışması anlamına geliyor. Kanun ile prim borçları, idari para cezaları gibi çeşitli konulardaki cezaların faizinin silinmesi söz konusu. Borcun aslı, günümüzdeki TEFE veya ÜFE'ye uyarlanarak yeniden hesaplanacak. 50 liraya kadar olan alacaklardan da vazgeçiliyor. Kanun kapsamında vatandaşlarımızın müracaatları başladı'' dedi.
Kanun kapsamında son başvuru tarihinin 2 Mayıs olacağını belirten Tapa, ''Vatandaşlarımız 'nasıl olsa uzatma olur' düşüncesiyle başvuru süresini geçirmesinler. Bir an önce müracaatlarını yapıp borçlarını yeniden yapılandırsınlar. Borcun yeniden yapılandırılmasının ardından ilk taksitin en geç 30 Haziranda ödenmesi gerekiyor. Ödemeler ikişer aylık dönemler halinde 18 eşit taksitle yapılabilecek'' diye konuştu.
Tapa, söz konusu kanun kapsamında belediye ve spor kulüplerinin de yapılandırmadan faydalanabileceğini, belediyelere 6 yıl, spor kulüplerine ise 7 yıla kadar taksit olanacağı sağlandığını sözlerine ekledi.
