Zaimoğlu'ndan Miraç Kandili Mesajı

Zaimoğlu'ndan Miraç Kandili Mesajı
HAS Parti Rize İl Başkanı Hüsnü Kemal Zaimoğlu, Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Zaimoğlu; "Miraç yükseliştir; sevgiye ve kardeşliğe yöneliştir" ifadelerine yer verdiği mesajında tüm İslam âleminin Miraç Kandili'ni kutlayarak, yeryüzünde barışın ve adaletin sağlanması için insanlığa büyük görevler düştüğünü söyledi.

Zaimoğlu, âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)'in en büyük mucizelerinden birinin miraç olduğunu belirterek, "Peygamberimiz bu ilahi yükseliş ile en yüce mertebeye ulaşmakla kalmamış, aynı zamanda ruhumuzu arındıracak, yolumuzu aydınlatacak ilahi sırra vakıf olmuştur. Miraç yükseliştir; sevgiye ve kardeşliğe yöneliştir" dedi.

Hüsnü Kemal Zaimoğlu, mesajında şunları söyledi:  "Miraç, bize en sıkıldığımız ve bunaldığımız zamanlarda bir çıkış yolunun olabileceğini ve bu noktada yaratıcının yardımını esirgemeyeceğini gösteren önemli bir olaydır. Sorunların gittikçe ağırlaştığı, savaşların hız kesmediği ve çözüm çabalarının çoğunlukla sonuçsuz kaldığı bir zaman dilimine şahitlik ediyor olmakla birlikte maruftan yana olan dünyadaki bütün insanların gayretlerini artırarak devam ettirmeleri zarureti bugün her zamankinden daha fazladır"

Zaimoğlu mesajına şöyle devam etti: "Biz biliyoruz ki, yanlışlıklar, haksızlıklar, zulümler kalıcı değildir ve ilelebet devam edemez. Doğrular arttıkça yanlışlar, adalet arttıkça haksızlıklar ve merhamet arttıkça da zulümler azalacaktır. Bütün peygamberlerin hayatı ve mücadelesi bu anlamda bütün insanlığa örnektir. Bize düşen görev de ümitsizliğe kapılmadan her zaman insanlığın huzuru için hak ve adalet yolunda çalışmaya devam etmektir"

Zaimoğlu, "Peygamberimiz Hz. Muhammed(SAV) başta olmak üzere çok sayıda peygamber efendimizin Müslümanlara ve insanlığa emaneti olan Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün de selamet yurdu olmasına dair duamızı da bu mübarek gece vesilesiyle yineliyoruz. Dünya biliyor ki, Filistin'e ve Kudüs'e barış hâkim olmadan kalıcı bir huzur temin etmek mümkün değildir" diyerek mesajını şu ifadelerle bitirdi: "Milletimizin ve İslam Âleminin Miraç Kandilini kutluyor, bütün insanlık için barış ve huzur diliyorum"