Ahmedinejad'a suikast yalanlandı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın konvoyuna saldırı düzenlendiği yalanladı.

İran devlet televizyonu Press TV, Ahmedinejad'ın makamının, saldırıyı yalanladığını duyurdu.

İran internet sitesi "khabaronline.ir",İranCumhurbaşkanı'nın konvoyuna Hamedan kentine giderken el yapımı bomba atıldığını bildirmişti.


AFP'nin haberine göre de cumhurbaşkanlığı basın ve halkla ilişkiler yetkilisi, bunun sadece bir maytap olduğunu belirterek, olayla ilgili daha sonra açıklama yapılacağını söyledi.

İşte yalanlanan o haber;

AHMEDİNEJAD'A SUİKAST GİRİŞİMİ

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecat'ın konvoyuna suikast saldırısı düzenlendi. Konvoy geçerken bomba patladığı ve saldırıda yaralılar olduğu öğrenildi.

Lübnan'daki Future TV,İranDevlet Başkanlığına dayanarak verdiği haberde, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Haberde, Ahmedinejad bugün Hamedan kentinde halka hitap etmek üzere kafilesiyle yol alırken, konvoya el bombası atıldığı bildirildi. Ahmedinejad'ın "yaralanmadığı" belirtilirken saldırgan yakalandı, olayda yaralanlar oldu.

İRAN CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAĞI SALDIRIYI DOĞRULADI

İran Cumhurbaşkanlığından bir kaynak, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın bulunduğu konvoya saldırı düzenlendiğini doğruladı. Kaynak, saldırıda Ahmedinejad'ın yaralanmadığını, ancak konvoyda bulunan bazı kişilerin yaralandığını söyledi.

İran devlet televizyonu da, saldırıdan sonra Ahmedinejad'ın, Hamedan stadyumunda halka hitap ettiğini ve saldırıya değinmediğini duyurdu.

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/ahmedinejada-suikast-20950.htm

Güncel Haberleri