Ankara, İstanbul ve Giresun'da Hopa gerginliği

Hopa'da çıkan olaylarda "Metin Lokumcu"nun hayatını yitirmesini protesto eden gruplar, Ankara, İstanbul ve Giresun'da AK Parti İl Başkanlıklarına yürüyünce olaylar

Hopa'da çıkan olaylarda ''Metin Lokumcu''nun hayatını yitirmesini protesto eden ve AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürüyen grupla polis arasında arbede çıktı.

Aralarında, DİSK, KESK, TKP, EMEP, Halkevleri gibi bazı sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyelerinin bulunduğu grup Sakarya Caddesi'nde, ''Boyun eğme'' yazılı pankartı açıp ''Metin Lokumcu'' ölümsüzdür şeklinde sloganlar attı.

Grup daha sonra, AK Parti aleyhinde de sloganlar atarak, polis eşliğinde Kocatepe Cami yanındaki AK Parti İl Başkanlığı'na yürüyüşe geçti.

Başkanlık önüne siyah çelenk koymak isteyen ve geniş güvenlik önlemine tepki gösteren gruptakiler, taş ve sopalarla polise saldırdı.

Polis de gruba biber gazı ve gaz bombası ile müdahale etti.

Dağılan grubun, Kızılay'da bazı yerlerde toplanıp yol kapattığı bildirildi.

GÖSTERİDE, 20 POLİS YARALANDI
Hopa'da çıkan olaylarda bir kişinin hayatını yitirmesi üzerine AK Parti Ankara İl Başkanlığı'na yürümek isteyen grup ile polis arasında çıkan arbede nedeniyle 60 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk koymak isteyen ve geniş güvenlik önlemine tepki gösteren gruptakiler ile polis arasında çıkan arbede sonucu 60 kişi gözaltına alındı.

Olaylarda, 20 polis yaralandı, çok sayıda polis aracında da maddi hasar meydana geldi.

-HOPA'DAKİ OLAYLARDA BİR KİŞİNİN ÖLMESİNİ PROTESTO EDEN BİR GRUP, BEYOĞLU'DAKİ AK PARTİ SEÇİM İRTİBAT BÜROSUNA VE POLİSE TAŞ VE SOPALARLA SALDIRDI
Beyoğlu'da, Artvin'in Hopa ilçesinde çıkan olaylarda bir kişinin yaşamını yitirmesini protesto ederek, AK Parti seçim irtibat bürosuna ve polise taş ve sopalarla saldıran gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Galatasaray Lisesi önünde toplanan Ezilenlerin Sosyalist Platformu ile çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarına üye göstericiler, pankart ve sloganlar eşliğinde Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, İstanbul bağımsız milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder de destek verdi.

Gruptakilerden bazıları, Taksim Meydanı'ndaki bir binada asılı bulunan dev AK Parti pankartını iplerini keserek aşağı indirdi. Göstericiler, meydanda önlem amacıyla bekleyen Çevik Kuvvet ekiplerine de taş ve sopalarla saldırdı. Polis ekipleri de göstericilere tazyikli suyla müdahale etti. Yaşanan arbede sırasında yoldan geçen bazı araçlar hasar gördü.

Bir süre sonra AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanlığı Taksim Seçim İrtibat Bürosuna da boya ve taş atan göstericileri polis tazyikli suyla dağıttı.

Göstericilerden bir grup, tekrar Galatasaray Lisesi'ne doğru yürüyüşe geçerken, Çevik Kuvvet ekipleri de bölgede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı.

İstiklal Caddesi boyunca yürüyerek lisenin önüne gelen göstericiler, burada basın açıklaması yaptı.

AK PARTİ GİRESUN İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPMAK İSTEYEN ÖDP, HALKEVLERİ VE DEV-LİS ÜYELERİ İLE POLİS ARASINDA KISA SÜRELİ GERGİNLİK YAŞANDI
Öte yandan AK Parti Giresun İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yapmak isteyen ÖDP, Halkevleri ve Devrimci Liseliler (DEV-LİS) üyeleri ile güvenlik güçleri arasında da kısa süreli gerginlik yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün gerçekleştirdiği Hopa mitinginde HES Protestosu yapan grubun arasında bulunan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden emekli öğretmen Metin Lokumcu için ÖDP, Halkevleri ve DEV-LİS üyelerinden oluşan bir grup, Gazi Caddesi'nde bir araya geldi.

Gazi Caddesi ve Cemal Gürsel Caddesi boyunca Başbakan Erdoğan ile AK Parti hükümeti aleyhinde slogan atarak yürüyüş yapan grup üyeleri, Çarşı Polis Merkezi Büro Amirliği önünde Çevik Kuvvet Polisi ekipleri tarafından barikat kurularak durduruldu.

Bunun üzerine grup, ''İmamın ordusu emekçinin düşmanı'', ''AK Parti'den hesabı gençler soracak'' sloganları attı. Grup üyeleri ve polis ekipleri arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Çevredeki vatandaşların grup üyelerine tepki göstermesi üzerine bu kez polis ekipleri, vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı.

Protesto yürüyüşüne izin verilen grubun AK Parti İl Başkanlığı önünde yaptığı basın açıklamasının ardından grubun güvenlik güçlerinin kontrolünde dağılımı sağlandı.

Güncel Haberleri