Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığında samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen ziyaretlerde, Türk dünyası yükseköğretim vizyonundan toplumsal kalkınmaya kadar birçok önemli konu masaya yatırıldı. Karadenizli hemşehrilerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Prof. Dr. Hüseyin Karaman, yeni görevi dolayısıyla tebrikleri kabul etti.
Rize Grubu’ndan Türk Dünyası Vizyonuna Destek
Günün ilk kabulünde; Milli Eğitim Bakanlığı Bakanlık Müşaviri İrfan Coşkun başkanlığındaki bürokrat ve akademisyenlerden oluşan Rize grubu, Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ı ziyaret etti. Görüşmede, Ahmet Yesevi Üniversitesinin Türkiye ile Kazakistan başta olmak üzere tüm Türk dünyasında yürüttüğü akademik, kültürel ve stratejik çalışmalar ile geleceğe dönük projeler ele alındı.
Ziyarette Türk dünyasındaki yükseköğretim iş birliklerinin rolüne vurgu yapan Başkan Prof. Dr. Karaman, üniversitenin ortak kültürel miras ve kardeşlik bağlarını pekiştiren vizyonuna dikkat çekti. Karaman, Rize heyetini ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirterek destekleri için teşekkürlerini iletti.
Yargı ve İş Dünyasından Anlamlı Temas
Bir diğer kabullerde ise Rize Baro Başkanı Ümit Peçe, Yargıtay Üyesi Ahmet Kar ve İş İnsanı Bahattin Karali, Prof. Dr. Hüseyin Karaman ile bir araya geldi.
Hukuk, iş dünyası ve üniversite iş birliğinin toplumsal gelişime sağladığı katkıların değerlendirildiği görüşmede, heyet üyeleri Başkan Karaman’a yeni görevinde başarı dileklerini sundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Prof. Dr. Karaman; Peçe, Kar ve Karali’ye nazik teşrifleri ve iyi niyet mesajları için şükranlarını sundu.
Her iki ziyaret de günün anısına çekilen hatıra fotoğrafları ve karşılıklı iyi niyet temennileriyle sona erdi.