Çocuk Cerrahı Doç.Dr. İrfan Serdar Arda, Salı ve Cuma günleri 08.30 – 17.30 saatleri arası Özel Şar Hastanesi'nde hastalarına yeniden hizmet vermeye başlayacak.
Dr. Arda yeniden Özel Şar Hastanesi'nde göreve başlayacak olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada; "İlk kez 1971-77 yılları arasında babamın memuriyeti nedeniyle Rize’de bulundum. 1977 yılında Rize Lisesinden birincilikle mezun olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. Daha sonra ülkemizde Çocuk Cerrahisinin çağdaş anlamda ilk kez uygulanmaya başlandığı aynı fakültenin Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalında uzmanlık eğitimimi tamamlayıp 1992 yılında Çocuk Cerrahisi uzmanı oldum. 4 yıl SSK Ankara Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalıştıktan sonra 1997 yılında Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesine davet edilerek orada Çocuk Cerrahisi Anabilim dalını kurdum. Çok sayıda bilimsel araştırma ve yayın yapma olanağı bulduğum Başkent Üniversitesinden, yine aldığım davet üzerine 2009 yılında ayrılarak, ilk gençlik yıllarımın geçtiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı olarak 2009 yılında göreve başladım. Ayrılmak durumunda kaldığım 2011 yılı Eylül ayına dek, kayıtlara geçen 3500 dolaylarında ameliyat ve 22.000 hasta tedavisinin gerçekleşmesine katkıda bulundum. Bu dönem içerisinde o zamana dek Rizemizde yapılmamış pek çok cerrahi girişimi gerçekleştirdik ve hastaların Rize dışına giderek tedavi olma zorunluluklarını, en azından kendi branşımızda engellemeye çalıştık. Yaptığımız bazı tedaviler ulusal televizyon kanalları ve basında yer aldı” dedi.
Yukarıda ifade etmeye çalıştığım nedenler başta olmak üzere, Rize ve Rize halkına karşı duyduğum sorumluluk, yarıda kesmek zorunda kaldığım hizmete kaldığı yerden devam etme konusunda beni düşündürmekteydi. Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal’ın katkı ve yardımları, Sayın Şaban Ali Razıoğlu ’nun nazik davetleri ile şimdilik haftanın belli günlerinde olmak üzere Özel Şar Hastanesinde göreve başlayacak olmanın mutluluğunu hissetmekteyim ” dedi.