Artvin’de sulama projeleri ile tarıma nefes

Devlet Su İşleri (DSİ) Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü Artvin’de tamamladığı 4 sulama tesisi ile 323 hektarlık tarım alanını sulamaya kavuşturdu.

Artvin’de tarım arazileri yapılan sulama tesisleri ile sulanıyor. Baraj ve gölet modelleri ile sulama tesisleri oluşturan Devlet Su İşleri (DSİ) Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü Artvin’de 4 sulama tesisini hizmete açtı. 2021 yılında tamamlanan Artvin Merkez Seyitler Köyü Yeraltı Barajı ve Sulaması ve 2025 yılında biten Artvin Merkez Vezirköy Göleti Suni Beslemesi ve Sulamasıyla birlikte tamamlanan 4 proje ile 323 hektar tarım arazisi sulamaya kavuştu.

2 SULAMA TESİSİ İNŞAATI SÜRÜYOR, YENİ PROJELER HAZIRLANIYOR

Bölge Müdürlüğünü Sinan Yıldız’ın yaptığı Devlet Su İşleri (DSİ) Çoruh Projeleri 26. Bölge Müdürlüğü Artvin’de 2 sulama tesisi inşaatına devam ediyor. Tesisler tamamlandığında 1.108 hektar tarım alanı sulanacak. Ayrıca 3 bin 788 hektar arazide ise planlama ve proje çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Karadeniz Haberleri