Ayar: Enişteye Yüzde 85 Verdiler Evlat 85'in Üzerinde Olmalı

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Başbakan Erdoğan'ın milletvekili seçildiğinde eniştesi olduğu Siirt'ten yüzde 85 oy aldığını Rize'nin ise bu oranın üzerine çıkması gerektiğini söyledi.

AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, Pazar İlçe Teşkilatının düzenlemiş olduğu iftar programındaki konuşmasında, "Başbakanımız 2003 senesinden Siirt'ten aday oldu ve milletvekili seçildi. Siirtliler başbakanımıza yüzde 85 oy verdi. Siirtlilere göre kimdi başbakanımız? Enişte. Biz Rizeliler kendi evladımıza yüzde 85 'in altında bir oy verirsek bunu Siirtliler konuşur. Bunu onlara konuşturmamamız lazım. Dolayısıyla hedef kendiliğinden ortaya çıkıyor. En az yüzde 86'yla Rize genelinde inşallah sayın başbakanımıza bir destek vereceğiz" ifadelerini kullanarak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Pazar ilçesinden en az yüzde 90 oranında oy beklediklerini söyledi.

İlçe teşkilatlarının düzenlemiş olduğu iftar programlarına katılmaya devam eden AK Parti Rize il Başkanı Hikmet Ayar, Pazar ilçe teşkilatının düzenlemiş olduğu yemekte teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. Ayar'a il başkan yardımcılar ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Pazar öğretmenler evinde düzenlenen programa teşkilat mensuplarının yanı sıra belediye başkanı Ahmet Basa, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Ayar, iftar programı sonrasında yaptığı konuşmada, bu seçimde partilerin adayının olmadığını dolayısıyla Pazar'daki CHP'li, MHP'li ve Saadet partililerinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğine inandığını belirterek şunları söyledi,"Yaklaşık 25 gün sonra Türkiye tarihinde çok önemli bir seçim yapacağız. Millet ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçecek. Bu imkân 2007 yılındaki referandumla yine sayın başbakanımızın dik duran liderliğiyle önümüze gelmiştir. Bu imkânı en güzel şekilde kullanacağınızdan eminim.  Ancak bir hususun altını çizmek istiyorum. Başbakanımız 2003 senesinden Siirt'ten aday oldu ve milletvekili seçildi Siirtliler başbakanımıza yüzde 85 oy verdi. Siirtlilere göre kimdi başbakanımız? Enişte. Biz Rizeliler kendi evladımıza yüzde 85 'in altında bir oy verirsek bunu Siirtliler konuşur.  Bunu onlara konuşturmamamız lazım. Dolayısıyla hedef kendiliğinden ortaya çıkıyor. En az yüzde 86'yla Rize genelinde inşallah sayın başbakanımıza bir destek vereceğiz. Yüzde 86 olabilmesi için bazı bölgelerde alınacak oy oranının biraz daha düşük olacağını düşünürsek Pazar'da ben yüzde 90'ı hedef koymak istiyorum. Bunu sağlayacağınızdan eminim. Bu seçimde parti yok. Partilerin adayları yok. Dolayısıyla ben pazardaki CHP'li, MHP'li, Saadet partili kardeşlerimizin de bize oy vereceğine gönülden inanıyorum yeter ki bizim onlara tavrımız olumsuz olmasın."

Ayar ve beraberindekiler iftar programından önce de Pazar ticaret odası başkan Mustafa Memoğlu'yu makamında ziyaret ederek cumhurbaşkanlığı seçimleri ve pazarın sorunlarıyla ilgili sohbet ettiler.

Rize Haberleri