Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in dün vefat eden oğlu Aydın Menderes için Ankara Hacı Bayram Camii'nde cenaze namazı kılındı. Cenaze töreninde siyaset ve iş dünyasından bir çok isim hazır bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cenaze namazına; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji Bakanı Taner Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan ile çok sayıda milletvekili, bürokrat ve vatandaş katıldı.
GÖRMEZ: İKİ ŞEYİYLE HATIRLAYACAĞIZ
Cenaze namazından sonra kısa bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Aydın Menderes'i iki şeyiyle hep hatırlayacaklarını belirterek şunları kaydetti: "Birincisi, milletrimiz için ortak değerlerimiz için kendini feda etmiş bir babanın oğlu olarak onu hep merhum babasıyla birlikte anacağız. İkincisi hiç bir zaman kaderine küsmemiş, milletine darılmamış, milletine hizmet etmek için yaşayan birisi olarak onu rahmetle yad edeceğiz."
Aydın Menderes için yarın İstanbul'da Fatih Camii'nde de ceneza namazı kılınacak. Menderes'in naaşı babası Adnan Menderes'in gömülü olduğu anıt mezara defnedilecek.
ANIT MEZAR AYDIN MENDERES'İ BEKLİYOR
Eski başbakanlardan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes'in defnedileceği Topkapı Anıt Mezar'da belediye ekipleri çalışmalara başladı. Yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi yapılan Anıt Mezar, Aydın Menderes'i bekliyor.
27 Mayıs darbesinin ardından 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilen Başbakan Adnan Menderes'in oğlu Aydın Menderes, Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir süredir yatarak tedavi görüyordu. Bağışıklık sistemindeki sorunlar sebebiyle hastanede yatan 65 yaşındaki Menderes, dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumdu.
Pazar günü Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek olan Menderes'in naaşının babasının da bulunduğu Anıt Mezar'a defnedileceği öğrenildi. Bu bilginin ardından belediye ekipleri mezarlığın çevresinde çalışmalarda bulundu. Yolları ve çevreyi düzenleyen ekiplerin çalışması sabah saatlerine kadar sürecek.