Bakan Çelik'ten Çaykur'a övgü

Devlet Bakanı Faruk ÇELİK, Çaykur Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Genel Müdür Ekrem YÜCE ve kurumda görev yapan kalabalık bir yönetici topluluğu tarafından kapıda karşılandı.

Genel Müdür YÜCE tarafından makamında kendisine kurumun çalışmaları ile ilgili brifing verdi. Bakan ÇELİK”, Çaykur’un son 5 yıldır gerek organik çay fabrikası, gerekse yeni ürün çeşitleri ile pazarlama bazında yapmış olduğu yenilikler ve başarılı çalışmalarından dolayı; Genel Müdür Ekrem YÜCE’yi kutladı.

Çaykur Genel Müdürü Ekrem YÜCE, Devlet Bakanı Sayın Faruk ÇELİK’e kurumun tarihinde ilk kez yapmış olduğu yeni çalışmaları ile ilgili vermiş olduğu bilgilerde özetle şunları söyledi. YÜCE;” Sayın Bakanım teşekkülümüz tarafından Türk Yeşil çayının kalitesinin artırılması ve yeni ürünlerin geliştirilmesi projesinin temel amacı; Türk yeşil çayının tüketimi yaygınlaştırmak ve ekonomik değerini artırmak üzere bilimsel ve teknolojik çalışmalarla kalitesinin iyileştirilmesi, yeşil çay bazlı yeni alternatif ürünler geliştirilmesi ve ürünlerin raf ömrünün belirlenmesidir. Ayrıca, Türk yeşil çayının biyoaktif özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Sayın Bakanım bu proje ile dünya piyasasındaki ihtiyaçlar ve tüketim alışkanlıkları dikkate alınarak yeşil çay bazlı katma değeri yüksek alternatif ürünlerin geliştirilmesini sağlamaktır. Bu bağlamda projede tablet yeşil çay, yeşil çay içeceği ve yeşil çay pudrası geliştirilecektir. TÜBİTAK tarafından kabul gören bu proje neticesinde Çaykur ve TÜBİTAK işbirliği ile proje çalışmalarına derhal başlanılmıştır.”diye açıkladı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik’te yaptığı konuşmada;” Çaykur gibi kurumlarımızın yönetimi son derecede önem arz etmektedir. Bilgilerim dâhilin de bölgemizin, Rize ilimizin en önemli ekonomik ve sosyal kurumu olan Çaykur’u yıllardır başarı ile yönetmektesiniz. Bu başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Verdiğiniz rakamlar çok daha derinlemesine irdelenebilir, hem müstahsillerimiz açısından, hem tüketicilerimiz ve kurum açısından bu rakamlar son derece önemelidir. Başarılarınızın artarak devamını diliyorum.”diye konuştu.

Rize Haberleri