İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen bir müzayedede, Fransız ressam Edouard Manet’nin “Manet A La Palette” adlı otoportresi, 33milyon 400 bin dolara (22milyon 441 bin sterlin) alıcı buldu.
Dünyaca ünlümüzayede evi Sotheby’s’de yapılan “İzlenimci veModern Sanat” adlı açık artırmada,Manet’nin yanı sıra, Pablo Picasso, Claude Monet, Auguste Rodin, Paul Cezanne, HenriMatisse, Pierre-Auguste Renoir gibi dönemin ünlü sanatçılarının eserleri de satışa çıkarıldı. Rekor fiyatta gelirin elde edildiği ve toplam 51 eserin satıldığımüzayedede, Manet’nin kendisini elinde palet tutarken resmettiği portresi, açık artırmada en yüksek değere satılan eser oldu. Müzayedede, İspanyol ressam Pablo Picasso’nun karakalem çalışmaları 1 ile 1.5milyon dolar arasında satılırken, sanatçının “Femme Endormie” adlı eseri 1 milyon 937 bin dolara (1 milyon 300 bin sterlin) ve “Buste de Matador” adlı yağlıboya eseri yaklaşık 8 milyon dolara (5 milyon 300 bin sterlin) alıcı buldu.
Açık artırmayı düzenleyen Sotheby’s Müzayede Evi, Manet’nin 1878 ve 1979 yıllarında resmettiği otoportresinin elde ettiği rakamın sanatçının eserleri arasında bir rekor olduğunu açıkladı. Eserin,Manet’nin kendisini resmettiği sadece iki otoportreden biri olduğu belirtildi.Manet’nin bundan önce satılan en yüksek fiyatlı eseri 1989 yılında ABD’nin New York kentinde 24 milyon dolardan alıcı bulmuştu.