Organik çay üretimi bakımından en uygun tarım alanlarının Türkiye'de olduğuna dikkat çeken Bakan Yazıcı, şöyle devam etti: "Dünya'da üzerine kar yağan tek çay Türkiye'deki çaydır. Çayımızı tamamen organiğe dönüştürme projelerimiz var. Dönüştürürsek, dünyada Türk çayı büyük bir marka haline gelecektir. Bu noktada üreticilerimize büyük iş düşüyor.
Çayın kalitesini yükseltmek sadece hükümetin işi değil, herkesin görevidir. Çay ekim sahalarını, ormanı eşmek suretiyle genişleten üreticilerin olduğunu duyuyorum. Bunu yapmayın.
Bakan Yazıcı yaklaşan oda seçimlerinde tarafsız olduklarını, kendilerinin söyledikleri dışındaki söylemlere aldırış edilmemesi gerektiğini belirterek “Biz bu seçimlerde taraf değiliz. Ancak Türkiye’yi gelecekte taşımak istediğimiz bir yer var. 2023 ve 2071 hedeflerimiz var. O hedeflerimize doğru yürürken hükümetimize ayak uydurabilecek yapıları oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.