ÇAYKUR, 2026 Yaş Çay Sezonu Birinci Sürgün Alımlarını Bugün Tamamlıyor

ÇAYKUR, 20 Mayıs’ta başlattığı 2026 yılı yaş çay sezonu birinci sürgün alım kampanyasını bugün itibarıyla noktalıyor. Bu dönemde üreticiden yaklaşık 258 bin 500 ton yaş çay alan ÇAYKUR, geçen yılın rakamlarını geride bıraktı.

Doğu Karadeniz’in en önemli geçim kaynağı olan yaş çayda, 2026 yılı birinci sürgün kampanya dönemi bugün tamamlanıyor. Rize başta olmak üzere Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde yaklaşık 800 bin dekar alanda ve 200 bin üretici tarafından üretimi yapılan yaş çay ilk hasat dönemi geride kaldı.

Geçen Yıla Göre Artış: 258 Bin 500 Ton Çay Alındı

20 Mayıs’ta kapılarını açan Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), birinci sürgün dönemi boyunca üreticileri mağdur etmemek adına fabrikalarında tam kapasite mesai harcadı. ÇAYKUR, bu sürgünde üreticilerden yaklaşık 258 bin 500 ton yaş çay alımı gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz yılın aynı döneminde (birinci sürgünde) ÇAYKUR’un gerçekleştirdiği alım miktarı 236 bin ton olarak kayıtlara geçmişti. Bu veriler ışığında, bu yıl ilk sürgünde geçen yıla oranla yaklaşık 22 bin 500 tonluk bir artış yaşandığı görüldü.

Birinci sürgünün bugün resmen tamamlanmasının ardından hem üreticiler hem de sektör temsilcileri gözünü ikinci sürgün takvimine çevirdi.

ÇAYKUR’un ikinci sürgün alım kampanyasının başlama tarihini; hava şartlarına ve çayın hasat olgunluğuna ulaşma durumuna göre önümüzdeki günlerde netleştirmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri