ÇAYKUR Eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu Hem Türkiye’yi Hem Japonya’yı Kandırmış!

ÇAYKUR Eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada hayali“JP53” projesiyle hem Türkiye’yi hem de Japonya’yı kandırdığı ortaya çıktı.

ÇAYKUR Eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu tarafından ÇAYKUR tarafından ilk kez 2014 yılında üretilen beyaz çayda kanserli hücreleri yok ettiği belirlenen 'JP53' kod adlı maddeye rastlandığı ve ÇAYKUR'un Türkiye'de üretilen beyaz çayın Japonya'da incelenmesi sırasında bulunan JP53 kod adlı madde ile üretilecek ilacın akciğer ve mesane kanseri hastalarına umut ışığı olması beklendiği ifade edilerek, ÇAYKUR'un JP53 ile ilgili Japonya'da çalışmalar yürüttüğü açıklanmış, akciğer ve mesane kanseri hastalarına JP53'le umut verilmişti. Ancak ÇAYKUR'un böyle bir çalışması olmadığı, milyonlarca kanser hastalarının boş yere ümitlenmesine neden olunduğu ve hem Türkiye'nin hem de Japonya'nın kandırıldığı ortaya çıktı.

26 Nisan 2018 tarihinde ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinden istifa ettirilmek süretiyle görevden alınan ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun JP53 adlı projesinin ÇAYKUR kayıtlarında olmadığı ve ÇAYKUR’un bu projeyle uzaktan yakından hiçbir ilgisinin bulunmadığı İmdat Sütlüoğlu’nun yerine vekaleten ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevine atanan Yusuf Ziya Alim tarafından bugün düzenlenen toplantıda  “Türkiye’de TÜBİTAK gibi bir kurum varken ÇAYKUR’un Japonya’yı tercih ettiği JP53 adlı bir projesi vardı. Bu proje ne aşamada?” sorusunun yöneltilmesi üzerine açıklandı.

Çaykur'un uzaktan yakından bir ilgisi alakası bulunmayan, kayıtlarında yer almayan JP53 adlı projeyle ilgili İmdat Sütlüoğlu’nun ÇAYKUR Genel Müdürlüğü görevinde bulunduğu sırada ÇAYKUR’un projesi diye resmi sitesinde yer alan ve bugün itibariyle halen daha ÇAYKUR’un resmi sitesinde bulunan bazı haberler (Bu haberlerin ÇAYKUR’un resmi sitesindeki linklerine haberin sonunda yer verdik) şöyle:

9 Mart 2018 ÇAYKUR'un İlaç Çalışmaları Japon Basınında

19 Şubat 2018 Genel Müdür Jp53 İçin Meiiji Üniversitesinde

17 Şubat 2018 Jp53 İçin Yol Haritası Belirlendi.

16 Ocak 2017 Beyaz Çaydan Gıda Takviye Ürünleri Yapılacak

Rize’de bazı basın yayın organlarında “Türk beyaz çayından Japonya'da kanser ilacı üretilmesinde son aşamaya gelindiği öğrenildi.” ibaresinin de yer aldığı haberlerini yaptıran ÇAYKUR Eski Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’na şimdi biz soruyoruz:

1- Sözde JP53 projesi adı altında siz ve beraberinizdekiler kaç defa Japonya’ya ziyaret gerçekleştirdiniz?

2- Sözde JP53 projesi için siz ve beraberinizdekiler Japonya’ya gerçekleştirdiğiniz ziyaretlerde ÇAYKUR’dan yol harcırahı aldınız mı? Aldınızsa kaç defa ve toplam kaç dolar yol harcırahı aldınız? ÇAYKUR kayıtlarında olmayan bu proje için Japonya ziyaretleri için ÇAYKUR’dan yol harcırahları dışında kaç milyon liralık bir harcama gerçekleştirdiniz?

3- Sözde JP53 projesi için Japonya’ya gerçekleştirdiğiniz ziyaretlerde siz ve beraberinizdekiler ÇAYKUR’dan yol harcırahı almadıysanız ÇAYKUR’un ortak olduğu ÇAYTAŞ’tan mı giderleriniz karşılandı? Şayet tüm giderlerinizi ÇAYKUR’un da ortak olduğu ÇAYTAŞ karşıladıysa hangi adla ve ne kadar bir gider karşıladı?

4- ÇAYKUR’un JP53 adlı projeyle hiçbir ilgisi bulunmadığına göre siz ve beraberinizdekiler hangi amaçla Japonya ziyaretlerini gerçekleştirdiniz?

5- ÇAYKUR’un hiçbir ilgisi bulunmayan JP53 adlı proje için ilaç araştırma ve geliştirme üniversitesi olarak bilindiğini açıkladığınız Meiji Pharmaceutical Üniversitesine herhangi bir ödeme yaptınız mı? İlgili üniversiteye kaynak aktardıysanız hangi adla ne kadar aktardınız?

6- ÇAYKUR’un hiçbir ilgisi bulunmayan JP53 adlı proje için beyaz çaydan ilaç yapımı çalışmalarını sürdüren ve bu alanda Japonya’nın en eski üreticilerinden olduğunu açıkladığınız TOKIWA Phytochemical Co. Ltd. firmasına herhangi bir ödeme yaptınız mı? İlgili firmaya kaynak aktardıysanız hangi adla ne kadar aktardınız?

7- ÇAYKUR’un JP53 adlı projeyle hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen TOKIWA Phytochemical Co, Ltd. firmasını neden ve hangi amaçla ziyaret ettiniz?

8- ÇAYKUR’un JP53 adlı projeyle hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen Meiji Pharmaceutical Üniversitesini neden ve hangi amaçla ziyaret ettiniz?

9- ÇAYKUR’un JP53 adlı projeyle hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen JP53 ile ilgili haberlerin Rize medyasında yer alması için Rize’de herhangi bir gazeteciye yada gazetecilere para ödediniz mi? Ödediyseniz kim bu gazeteciler ve ne kadar, hangi adla, hangi kaynaktan ödeme yaptınız?

10- ÇAYKUR’un JP53 adlı projeyle hiçbir ilgisi bulunmamasına rağmen milyonlarca kanser hastasına ümit aşılarken asıl planınız neydi?

11- Hem Türkiye’yi hem Japonya’yı kandıran bu açıklamalarınızın yalan olduğu ortaya çıkınca açıklamada bulunmayı ve aldığınız yol harcırahlarını faiziyle beraber geri ödemeyi düşünüyor musunuz? Siz ve beraberinizdekilerin Japonya’ya gidiş geliş dahil olmak üzere yapılan tüm masrafları geri iade edecek misiniz?

İŞTE ÇAYKUR'UN RESMİ İNTERNET SAYFASINDA YER ALAN İMDAT SÜTLÜOĞLU'NUN JP53 PROJESİ İLE İLGİLİ BAZI HABER LİNKLERİ (Not: Alttaki haber başlıklarının üzerine tıklayarak haberlere erişim sağlayabilirsiniz)

ÇAYKUR'un İlaç Çalışmaları Japon Basınında

Genel Müdür Jp53 İçin Meiiji Üniversitesinde

Jp53 İçin Yol Haritası Belirlendi.

Beyaz Çaydan Gıda Takviye Ürünleri Yapılacak

İLGİLİ HABERİMİZ

Çaykur'da JP53 BALON ÇIKTI

Rize Haberleri