Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Çaykur Rizespor, yarın saat 17.00'de Çaykur Didi Stadı'nda Galatasaray ile karşılaşacak. Mücadeleyi hakem Ozan Ergün yönetecek. Ergün'ün yardımcılıklarını Bersan Duran ile Suat Güz yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Ömer Faruk Gültekin olacak.
Ligde 4 galibiyet, 8'er beraberlik ve mağlubiyeti bulunan Çaykur Rizespor 20 puanla 12. sırada yer alıyor. Sarı-kırmızılı ekip ise, ligdeki 20 müsabakada 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi yaşadı. Galatasaray, topladığı 49 puanla haftaya en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde lider girdi.
48. randevu
Çaykur Rizespor ile Galatasaray, Süper Lig'de bugüne kadar 47 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda Yeşil-maviler rakibini 7 defa mağlup etti. 7 mücadele de berabere tamamlandı. Galatasaray ise 33 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Rizespor’un 48 golüne Galatasaray 116 golle karşılık verdi.
İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan maçı Galatasaray 3-1'lik skorla kazandı.
Rekabette son 10 mücadelenin 8'i Galatasaray'ın
Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasındaki son karşılaşmalarda sarı-kırmızılıların üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 10 müsabakada sarı-kırmızılılar 8, yeşil-mavililer de 2 galibiyet aldı. Geçtiğimiz sezon Rize'deki mücadeleden de Okan Buruk'un öğrencileri, 2-1'lik skorla sahadan galip ayrıldı.
Okan Buruk, Çaykur Rizespor'a karşı puan kaybetmedi
Sarı-kırmızılıların teknik direktörü Okan Buruk, Galatasaray'ın başında çıktığı maçlarda eski takımı Çaykur Rizespor'a karşı puan kaybetmedi.
Buruk, Galatasaray'ın başında Çaykur Rizespor ile 5 maçın 5'ini de kazandı. Buruk'un öğrencileri, bu maçlarda 17 kez rakip fileleri havalandırırken kalesinde 4 gol gördü.
Okan Buruk ile Recep Uçar, 8. kez rakip
Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Konyaspor Teknik Direktörü Recep Uçar, bugüne kadar 7 kez rakip oldu. Bu mücadelelerde Buruk, Galatasaray'ı çalıştırırken, Uçar da Ümraniyespor, Kayserispor ve Konyaspor'un başındaydı. Geride kalan 7 maçta Buruk 6 defa kazanırken, 1 müsabakada berabere sona erdi.
Çaykur Rizespor'da Yüzler Gülmüyor, Galibiyet Hasreti Sürüyor: Son 6 Resmi Maçta 0 Galibiyet
Süper Lig’de üst üste aldığı iki beraberlikle puan kayıplarını sürdüren Çaykur Rizespor, galibiyet özlemini dindiremiyor. Ligdeki son 4 maçından sadece 2 puan çıkarabilen Yeşil-Mavililer, bu süreçte 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak düşüşe geçti.
Çaykur Rizespor ligdeki son galibiyet sevincini 16. haftada taraftarı önünde Eyüpspor’u 3-0 mağlup ederek yaşamıştı. O günden bu yana kazanamayan Yeşil Mavililerde kötü gidişat kupaya da sıçradı. Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasında çıktığı son iki maçta galibiyetle tanışamayan Çaykur Rizespor, kupaya veda etme riskiyle karşı karşıya kalarak taraftarını endişelendirdi.
Hem lig hem kupa dahil edildiğinde, oynadığı son 6 resmi mücadelede sahadan üç puanla ayrılamayan Yeşil-Mavililer, bu şanssız döngüyü kırmak için çıkış yolu arıyor. Ancak ara transfer döneminde ihtiyaç bulunan mevkilere transfer yapılmaması taraftarı mutlu etmezken, puan kayıplarının sürmesi halinde ise küme düşme hattıyla aradaki 4 puanlık farkın hızla erimesinden endişe ediliyor. Eğer bu düşüş durdurulamazsa sezonun geri kalanında Atmacalar doğrudan küme düşme korkusuyla yüzleşmek zorunda kalacak.
Çaykur Rizespor'da 2 eksik
Çaykur Rizespor’da ikinci yarının ilk haftasında oynanan Göztepe maçında aldığı darbe sonucu sakatlanan ve sezonu kapatan Alikulov ile Alanyaspo maçında sakatlanan Augusto, Galatasaray karşısında takımda yer alamayacak.
Ligde 8 maçlık yenilmezlik serisi
Galatasaray, bu sezon Süper Lig'in 12. haftasında Kocaelispor'a deplasmanda 1-0'lık skorla kaybettikten sonra yenilmedi. Ligde daha sonra çıktığı 8 karşılaşmada 6 galibiyet elde eden sarı-kırmızılılar, 2 kez de berabere kaldı. Cimbom, ligde son olarak RAMS Park'ta Kayserispor'u 4-0 mağlup etti.
Deplasman karnesi
Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda 9 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda 7 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alırken, bu alanda 22 puanla ikinci sırada yer alıyor. Aslan en son ligde dış sahada Fatih Karagümrük ile oynadı ve rakibini 3-1'lik skorla yendi.
Ligin en golcü takımı
Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de istatistiklerde de zirvede bulunuyor. Sarı-kırmızılılar ligde çıktığı 20 mücadelede rakip fileleri 47 kez havalandırdı ve ligin en golcü takımı olarak yer alıyor. Cimbom, yediği 14 golle de Göztepe'nin ardından en az gol yiyen ikinci takım konumunda. Aslan ayrıca +33 ile de en iyi averaja sahip takım.
Ligde Icardi 10, Osimhen 8 gol attı
Süper Lig'de Galatasaray'ın golleri, golcüleri Mauro Icardi ve Victor Osimhen'den geldi. Sarı-kırmızılılarda Mauro Icardi 10, Victor Osimhen 8, Leroy Sane 6, Barış Alper Yılmaz ve Gabriel Sara 5'er, Eren Elmalı ve Yunus Akgün 3'er, İlkay Gündoğan 2, Lucas Torreira, Davinson Sanchez ve Roland Sallai de 1'er gol kaydetti. Ayrıca Fatih Karagümrük maçında Fatih Kurucuk, Kayserispor karşılaşmasında da Aaron Opoku kendi kalesine attı.
Gabriel Sara'dan ligde son 3 maçta 4 gol
Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Gabriel Sara, Süper Lig'de görev aldığı son 3 müsabakada rakip fileleri boş geçmedi ve 4 kez havalandırdı. Bu sezon gol yollarında etkili olan Sara, hepsi ligde olmak üzere toplamda 5 kez gol sevinci yaşadı. 26 yaşındaki futbolcu ayrıca 2 de asistle takımına katkıda bulundu.
Mario Lemina cezalı, Abdülkerim Bardakcı sınırda
Galatasaray'da Gabonlu futbolcu Mario Lemina, sarı kart cezasından dolayı Rizespor karşısında forma giyemeyecek, Arda Ünyay da sakatlığından dolayı kadroda yer almayacak. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Abdülkerim Bardakcı da sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bardakcı, bu mücadelede sarı kart görmesi durumunda 22. haftada RAMS Park'taki Eyüpspor maçında cezalı olacak. Leroy Sane ile Ahmed Kutucu durumu ise son antrenmandan sonra belli olacak.