Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor ile karşılaşan Çaykur Rizespor’da, maç esnasında ve sonrasında yaşanan hakem gerginliğinin faturası ağır oldu. Teknik ekibe gelen cezalar nedeniyle yeşil-mavililer, 10. haftadaki zorlu Kocaelispor deplasmanına kulübedeki yetkili isim olarak Antrenör Fevzi Korkmaz yönetiminde çıkacak.
Saha içindeki ve dışındaki cezalar nedeniyle Rize ekibinde teknik heyet krizine yol açan süreç şöyle gelişti:
Kırmızı Kart ve Flaş Röportaj Cezası Süreci Kilitledi
Trabzonspor karşılaşmasının son bölümünde, Trabzonspor’un bulduğu son gol öncesinde penaltı bekleyen Çaykur Rizespor cephesinde itirazlar tansiyonu yükseltti. Topa elle müdahale edilen pozisyon ile bu pozisyonun devamında gelen gole yoğun tepki gösteren Teknik Direktör Recep Uçar, hakem tarafından ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Uçar, cezası nedeniyle sahadan ihraç edildiği için maç sonrası basın yükümlülüklerine katılamadı.
Uçar’ın yokluğunda flaş röportaj ve basın toplantısında basının karşısına geçen Yardımcı Antrenör Ekrem Hayyam Dağ ise hakem kararlarına yönelik sert açıklamaları nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. PFDK, Dağ’a 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası verdi.
Kocaeli Müsabakasında Sorumluluk Korkmaz'da
Teknik Direktör Recep Uçar ile Yardımcı Antrenör Ekrem Hayyam Dağ’ın aynı maçın ardından cezalı duruma düşmesiyle birlikte, Çaykur Rizespor’un Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında deplasmanda oynayacağı Kocaelispor müsabakasında kulübede takımı sahadan yönlendirme görevini Antrenör Fevzi Korkmaz üstlenecek.
Öte yandan Antrenör Fevzi Korkmaz da 5. haftada deplasmanda oynanan ve Çaykur Rizespor'un 2-0 kazandığı Eyüpspor karşılaşmasında kırmızı kart görmüş ve 1 maç ceza aldığından 6. haftadaki Göztepe deplasmanında kulübede yer alamamıştı.