Çaykur’u Alzheimer Hastası Bir Genel Müdür mü Yönetiyor? VİDEO İZLE

63 yaşında olan ve yaklaşık 2 yıl sonra yaştan emekliliğe ayrılacak olan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, emekliliği öncesi alzheimer hastalığına mı yakalandı?

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun kısa süre içinde aynı konuda birbirinden zıt yönde yaptığı açıklamalar nedeniyle Sütlüoğlu’nun hafıza kaybı olarak bilinen Alzheimer hastalığına yakalandığı şüpheleri beraberinde getirdi. Sütlüoğlu’nun üst üste birbirinden zıt açıklamalarda bulunması “Sütlüoğlu acaba Alzheimer hastalığına mı yakalandı?” sorusunu akıllara taşıdı.

2 Mayıs’ta yaş çay fiyatı ile ilgili açıklamalarda bulunan ve yaş çaya enflasyon rakamları üzerinde fiyat beklenilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Düşük enflasyonda yüksek zam beklemek doğru bir şey değil. Enflasyon çevresinde bir rakam düşünmek telaffuz etmek gerekiyor.” şeklinde açıklamada bulunan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nun gelen tepkiler üzerine mi yoksa Alzheimer hastalığına yakalandığından mı bilinmez ama o açıklamasından 9 gün sonra 11 Mayıs’ta yaptığı açıklamada yaş çaya enflasyonun üzerinde bir fiyat verilmesi için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile görüştüğünü ifade etmesi, yaş çay üreticilerine “Çaykur, alzheimer hastası bir genel müdür tarafından mı yönetiliyor” şüphesini uyandırdı.

Hatırlanacağı üzere Çaykur Genel Müdürü Sütlüoğlu, yine çok kısa bir süre içinde yaş çayda uygulamak istediği ancak üreticilerin büyük tepkisini çektiğinden geri adım atmak zorunda kaldığı "Randevu günü belirlenen miktarda çay satmayan yada eksik satan üreticilerimizin satmadıkları miktar kotadan düşülecek" şeklindeki mesaj emrini kendisinin verdiğini unutarak canlı yayında fabrika müdürlerini suçlamış, aynı canlı yayında üreticilerin 400 kilo kota haklarını kullanabileceklerini ifade etmesine rağmen yine de yaş çay üreticilerine aynı mesajı göndermeye devam etmişti.

Yaş çay üreticileri, 9 gün arayla yapılan iki farklı açıklamadan dolayı genel müdürün konuştuklarını unuttuğunu ve sağlık sorunları olduğunu düşündüklerini ifade ederek, Sütlüoğlu’nun alzheimer hastalığına yakalanmış olabileceğini kaydetti.

Üreticiler ayrıca, randevu günüyle ilgili de çok kısa süre içinde defalarca farklı şekillerde mesaj atılmasının da Sütlüoğlu’nun sağlık sorunları yaşadığından kaynaklanmış olabileceğini belirterek, Sütlüoğlu’nun 400 kilo kota haklarını kullanacaklarına dair canlı yayındaki açıklamalarına rağmen aynı mesajın daha sonra kendilerine gönderilmesinin Sütlüoğlu’nun muhtemel sağlık sorunları bulunabileceği nedeniyle olabileceğini kaydetti.

2 MAYIS 2016 BASIN TOPLANTISI YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLAMASI

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, 2 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısında yaş çay fiyatı ile ilgili olarak “Bildiğiniz gibi yaş çay fiyatlarında süreç devam ediyor. Hükümetimizin belirleyeceği bir fiyattır. Yaş çay fiyatlarında çok büyük bir beklentiye girmemek gerekiyor. Bildiğiniz gibi Türkiye’de enflasyon düştü. Eskiden olduğu gibi yüksek enflasyon rakamları yok. Dolayısıyla düşük enflasyonda yüksek zam beklemek doğru bir şey değil. Bu ekonomiyi de çok olumsuz etkiler. Bu en çok üreticiyi ve dar gelirliyi etkiler aynı zamanda. Enflasyon çevresinde bir rakam düşünmek telaffuz etmek gerekiyor. Ama nihai kararı hükümet verecektir.” dedi.

11 MAYIS 2016 BASIN TOPLANTISI YAŞ ÇAY FİYATI AÇIKLAMASI

Sütlüoğlu, 9 Mayıs'ta düzenlediği basın toplantısında ise yaş çay fiyatı ile ilgili olarak, "Önceki gün ve dün Ankara’daydım. Sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik Beyle görüşmelerimiz oldu. Çay fiyatları konusunu biliyorsunuz tabi ki hükümetin kararlaştırdığı bir husustur yani bizi aşan bir husustur. Biz ilgili bakanımızla görüşüyoruz o da hükümete taşıyor. Söylediğimiz şudur. Ben daha evvel de söyledim tabi ki enflasyon bir kriterdir. Enflasyon altında bir fiyatın olması vatandaşı mağdur eder. Bunu düşünmek bile doğru değil. Ama çok çok yüksek bir fiyatı da beklememek gerekiyor. Çünkü bu enflasyonu da azdırır. Sadece çaya fiyat verilmiyor. Çaydan sonra buğday var, pancar var bir sürü tarım ürünleri var. Çaya verilen fiyatlar diğer ürünlere de emsal teşkil ediyor ki geçmiş yıllarda çaya verilen zamlar diğer ürünlerin üzerinde oldu. Bunu söyliyeyim. Biz üreticimizi koruyan mağdur etmeyen fiyat politikaları uyguladık bu seneye kadar. Bu sene de yine aynı şeyi yapıyoruz. Enflasyon üzerinde makul bir refah payının da vatandaşa verilmesi gerektiğini ifade ettim. İnşallah büyük bir ihtimal önümüzdeki hafta fiyatlar açıklanır hükümetimiz bunu değerlendirir. Vatandaşımızı mutlu edecek, mağdur etmeyecek bir fiyat açıklanır. Bunu hep beraber bekleyeceğiz.” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLERİMİZ

Sütlüoğlu'ndan Hem Tehdit Hem Geri Vites

Çaykur’dan Diktatörlük Yasağı: Çay Alım Yasağı Devam Edecek

Çay Üreticisine Kötü Haber!.. Bu Ne Perhiz Bu Ne Lahana Turşusu Genel Müdür

Rize Haberleri