Çaykur'u Dünya Tanımıyor!

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, "Dış pazarlarda fazla bilinmediklerini söyleyerek, çayımızın doğal olduğunu anlattığımızda hayret edildiğini belirtti.

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay üretimi açısından Türkiye´nin dünyada genel anlamda 5, siyah çay üretiminde ise 4. büyük üretici olduğunu söyledi. Sütlüoğlu, buna rağmen dünya çay piyasalarında Türkiye´nin büyük üreticilerden biri olduğunun pek bilinmediğini belirtti.

İmdat Sütlüoğlu, çayın tanıtımı için uluslararası ticaretin odaklandığı fuarlara önem verdiklerini belirterek, "Dış pazarlarda çayımızın doğal olduğunu anlattığımızda hayret ediliyor. Ama dünya arenasında maalesef yokuz. Bu eksikliği gidermek için sürekli uluslararası fuarlara katılıyoruz" dedi.

Türk çayını ve ÇAYKUR´u dünya markası yapmak istediklerini ve dış pazarlara çay satabilmek için görüşmeler yapmaları gerektiğini vurgulayan Sütlüoğlu, ´´Rize´de oturarak 81 ile çay satılamaz. Pazar çalışmaları yapmak lazım. Uluslararası ticaretin odaklandığı yerler fuarlardır. Bu nedenle fuarlara önem veriyoruz. Mümkün olduğunca tüm fuarlara katılıyoruz. Organik ürünümüzü ve diğer ürünlerimizi tanıtıyoruz. Gittiğimiz ülkelerdeki büyük marketlerin yöneticileri ile görüşerek çayımızın orada olmasına gayret gösteriyoruz´´ dedi.

Rize Haberleri