Rize’de 8 Temmuz itibari ile başlayan ikinci sürgünde üreticiler yaş çay hasadına devam ediyor. Çay havzalarında hasadın yoğunlaştığı bugünlerde Çay Üreticileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Mavi süreci değerlendirdi. Havanın serin ve nemsiz olması nedeniyle rekoltenin düşük gittiğini ve rekoltenin 450 bin ton civarında olabileceğini söyledi.
İKİNCİ SÜRGÜN 450 BİN TON CİVARINDA BEKLENİYOR
ÇAYÜDAD Başkanı Mavi “Üreticilerle yaptığımız görüşmelerde rekoltenin düşük olduğunu görüyoruz bu da ikinci sürgün 450 bin ton civarında olacak. Havaların serin ve nem oranının düşük olması çayı olumsuz yönde etkiliyor. Çay üreticileri beklediği verimi alamıyor” dedi.
“ÇAYA ÜRÜN BAZLI DESTEKLEMESİ TEKRAR VERİLMELİDİR”
Üreticilerin çaya ürün bazlı destekleme beklediğini söyleyen Başkan Mustafa Mavi “Buradan yetkililere sesleniyorum, durum kötüye gidiyor, üretici çaylıktan uzaklaşıyor. Üreticilerin en azından ürün bazlı desteklemesi tekrar verilmelidir. Rize'de siyasi konjonktür karamsarlık moduna girmiştir vatandaşın bunca serzenişi ne görmedim, duymadım, bilmiyorum gibi davranılıyor. Allah R.T.E Yardım etsin” ifadelerini kullandı.