Çelik: Hedefimize Ulaştık

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, eğitim öğretim yılının ilk döneminde hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, ilk yarıyı sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını belirterek, ''İlk dönemde verimli çalışmalar yaptık. Okullarda seviye tespit sınavları, veli, öğretmen ve eğitim çalışmaları gerçekleştirdik. Çeşitli üniversitelerden 16 akademisyenin katılımıyla öğrencilere yönelik hızlı okuma teknikleri semineri düzenledik'' dedi.

Geçtiğimiz yıllarda başlayan veli ziyaretleri kapsamında ilk dönemde öğretmenlerin 11 bin veliyi ziyaret ettiklerini anlatan Çelik, ''İl merkezindeki rehberlik ve araştırma merkezi ile okullardaki rehberlik servislerinde velilere yönelik çalışmalar yapıldı. Bu yıl başlattığımız 'okul veli el ele' projesini uygulamaya devam ediyoruz. Tüm kesimlerin eğitime katılmasını, velilerin daha duyarlı olmasını sağlamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

İlk dönemde hedeflerine ulaştıklarını belirten Çelik, ''Velilere ve öğrencilere yönelik anket çalışması yapıyoruz. Velilere 50 soru sorulacak. Nasıl bir eğitim sistemi istediklerini öğreneceğiz. Veli, öğrenci ve öğretmen eğitimin üç önemli unsurudur. Bu üç unsur bir arada ortak çalışma yapmazsa eğitim başarılı olmaz. Özellikle veli katkısının daha fazla olmasını istiyoruz. Velilerin okulları ziyaret etmelerini, çocuklarının durumunu sormalarını istiyoruz'' ifadelerini kullandı.

Çelik, maddi durumu iyi olmayan, ancak başarılı bin öğrenciye çalışma masası ve diğer ihtiyaçlarının verildiğini, bu öğrencilerle ilgilenmesi için de öğretmenler görevlendirildiğini anlatarak, şunları söyledi:

''Bu öğrencilerimizle toplam 50 öğretmenimiz ilgileniyor. 20 öğrenciyle bir öğretmen düşüyor. Öğrencilerimizin başarı durumlarını arttığını gözlemledik. Bu çalışmanın dışında okullarımızda hafta sonu kurslar düzenleyerek öğrencilerimizin eksik olan derslerini geliştirmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Dershanelerle işbirliği yaparak ortak konular işleniyor. Böylece öğrencilerimize daha faydalı olmaya çalışıyoruz.''

Çelik, ikinci dönem İyidere Hazar Çaysan İlköğretim Okulu, Ticaret Meslek Lisesi ve Turizm Meslek Lisesi'nin yeni binalarında eğitim yapacaklarını kaydetti.

Rize Haberleri