Doğu Karadeniz’in can damarı olan çay sektöründe 2026 sezonu sancılı başlıyor. Artan maliyetler ve taban fiyat beklentisi altında ezilen üreticinin sesini duyurmak için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) düğmeye bastı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 9 Mayıs Cumartesi günü Rize’de düzenlenecek büyük "Çay Mitingi" ile üreticilerin taleplerini meydanlara taşıyacak.
CHP Rize İl Başkanlığı tarafından organize edilen miting, çay tarımıyla geçinen üreticilerin ve bu sektörden dolaylı olarak etkilenen vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek. Rize, Artvin, Trabzon, Giresun ve Ordu illerinde çay üretimiyle geçimini sağlayan 200 binden fazla üretici ve sektörden etkilenen 1,5 milyonu aşkın vatandaşın taleplerinin gündeme taşınması hedefleniyor.
Miting, Rize kent merkezindeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.30’da başlayacak. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte, çay üreticilerinin sorunları ve çözüm önerileri kamuoyuna duyurulacak.
İLGİLİ HABERİMİZ
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2 veya 9 Mayıs’ta Rize’de Çay Mitingine Katılacak