Dikenli Tele Takılan Karaca Yavrusunu Ekipler Kurtardı

Amasya'nın Taşova ilçesinde yiyecek ararken dikenli tele takılan karaca yavrusunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri kurtardı.

Amasya'nın Taşova ilçesinde yiyecek ararken dikenli tele takılan karaca yavrusunu, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri kurtardı.

Edinilen bilgilere göre, Taşova'ya bağlı Karlık Köyü Kızılcaalan Mahallesi'nde kış şartlarının sürdüğü bölgede yiyecek aramak için Yüksel Esen'in bahçesine girmek isteyen karaca yavrusu dikenli tele takılarak yara aldı.

Hayvanın sesini duyan köylülerin durumun bildirilmesi üzerine köye Doğa Koruma ve Milli Parklar Amasya Şubesi ekipleri yönlendirildi. Sevimli yavru, veteriner hekimin kontrolünde telden kurtarıldı. Üşümesi üzerine üzerine mont giydirilen karaca yavrusu, yaralarının tedavisi için il merkezine götürüldü.

Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından doğal yaşam alanına bırakılacağı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yaşam Haberleri