Eskişehir’de Türk Halk Müziği Korosu Tarafından ‘Bahar Konseri’ Düzenlendi

Eskişehir'de Türk Halk Müziği Korosu tarafından "Bahar Konseri" düzenlendi.

Eskişehir'de Türk Halk Müziği Korosu tarafından "Bahar Konseri" düzenlendi. Sanatseverler, konsere yoğun ilgi gösterdi.

Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde; Anadolu Kültür Derneği Türk Halk Müziği Korosu "Bahar Konseri" düzenledi. Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser, geceye katılan sanatseverler tarafından zaman zaman ayakta alkışlandı. Programın açılış konuşmasını yapan Eskişehir Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Av. Ahmet Doğanses, "Dernek olarak: Türk kültürünü daima canlı tutmayı hedeflemekle birlikte; kültürel, sanatsal, bilimsel ve milli değerlere duyarlı kültürel ve sanatsal etkinlikleri Eskişehir'de gerçekleştiriyoruz. Eskişehir halkının çölde kum tanesi kadar bile olsa, kültürel değerlerine ve ilmine katkıda bulunmak bizim için şeref ve gururdur" dedi.

Birbirinden özel türkülerin seslendirildiği konser programında: Eskişehir türküleri ve çeşitli yörelerden türküler; Anadolu Kültür ve Dayanışma Derneği "Türk Halk Müziği" korosu tarafından seslendirildi. Doç. Dr. Ünal Ayrancının koro şefliğini yaptığı konserde; yöresel türküler, Eskişehir Anadolu Bacıları'nın oyunları ile gösterime sunuldu. Konser programında; "Ebe Gümeci', "Kızılcıklar Oldu mu', "Yüce Dağdan Bir Yol İner', "Çorabını Ördüğüm" gibi bilinen türküler de seslendirildi. Yoğun katılımın olduğu program, izleyicilerden tam not aldı. Program sonunda; Anadolu Kültür Derneği Başkanı Av. Ahmet Doğanses tarafından, Koro Şefi Doç. Dr. Ünal Ayrancı" ya çiçek buketi takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Yaşam Haberleri