Estonyalılar Rize'de Horon Tepti

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yarın Rize'de oynanacak olan Türkiye-Estonya Ümit Milli Maçı öncesi, Estonyalı futbolculara Rize Meydanı'nda horon oynattı.

18. Avrupa Ümitler Şampiyonası 2. Eleme Grubu'nda milli takımın Estonya ile Rize Şehir Stadı'nda yarın saat 17.00'da oynayacağı maç öncesi Rize'de ilginç görüntüler yaşandı.

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Belediyesi tarafından taraftarları maça davet etmek için düzenlenen müzikli programa, şehri gezmeye çıkan Estonya Ümit Milli Takımı futbolcuları da katıldı. Türkçe bilmeyen futbolcular ne olduğunu anlamadan kendilerini taraftarların arasında buldular.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı Estonyalı futbolculara horon oynatırken, futbolcuların hayatlarında ilk kez horon oynadıkları, horondaki acemiliklerinden ortaya çıktı. Horonun bitmesi ile neye uğradığını anlayamayan futbolcular şehir gezilerine devam ettiler.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı yaptığı açıklamada, tüm Rizelileri ücretsiz olan bu maça davet ederek, "Bu maçı izlemek için stada giderek millilerimize destek olmalıyız. Ben ailemle birlikte bu maça gideceğim. Tüm hemşerilerimizi maça davet ediyoruz. İyi bir maç olmasını umut ediyoruz" dedi.

Bakırcı, Estonyalı futbolcularla Karadeniz Horonu oynamasına ise, "Burada horon kurulmuştu. Güzel bir tesadüf oldu. Horonda bir araya geldik. Bizde acemi onlarda acemi horon oynamaya çalıştık" diye konuştu.

Rize Haberleri