Fatih Erbakan'dan flaş açıklama

Önceki gün 85 yaşında vefat eden ve bugün cenazesi Merkez Efendi Mezarlığı'na defnedilen Saadet Partisi lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan flaş açıklamalar yaptı.

NTV'ye açıklamalarda bulunan Fatih Erbakan, Genelkurmay’ın törene katılmasını insani bir davranış olarak yorumladı, resmi tören yapılmamasının kişisel bir tercih ve İslamiyetin gereği olduğunu söyledi; acı tazeyken yeni lider konusunun gündeme gelmediğini belirtti ve babasının son anlarına ilişkin 'çarpıcı' olarak değerlendirdiği bir anı anlattı.

Cenaze törenindeki birlikteliği görmek size ne hissettirdi?

"Vaktiyle yaşanan sıkıntılar ve siyaseten karşı karşıya gelişler olaiblir ama insani bir davranış olarak orada toplanılması güzel bir şeydi. Memnun olduk ve tüm katılanlara teşekkür ediyoruz.

Yabancı konukları da ağırladınız. Dünyanın ilgisi nasıldı, kimler katıldı ve mesajları ne oldu?

"Şu anda da birlikteyiz. Pakistan’dan Tunus’tan Filistin’den birçok temsilci geldi. Dünyanın her yanından, İslam dünyasından temsilciler geldi. Onlar da üzgünler ve ortak mesajları Milli Görüş hareketinin devam etmesi yönünde. Prof. Erbakan’ın vasiyetinin yerine getirilmesi ve hedeflere ulaşılması için çalışılmasını istiyorlar. ‘Buna ulaşmak inşallah Milli Görüşçülere nasip olur’ diyorlar, inşallah da böyle olur."

Vasiyeti neydi babanızın?

"Özel bir vasiyet değil ve biz de siyasi bir vasiyet olarak adlandırıyoruz bunu. Büyük Türkiye ve yeni bir dünya kurulması için Milli Görüş’e bağlı kalarak çalışmamız en büyük vasiyetiydi. Umarım bunu başarırız.

Siyaset Haberleri