Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda görev yapan Öğretim Görevlisi Canan Hamzaçebi danışmanlığında hazırlık sınıfı öğrencileri tarafından yürütülen “From the First Step to the Future” adlı sosyal sorumluluk projesinin son etkinliği başarıyla gerçekleştirildi. Proje kapsamında Çay İlkokulu 2-C sınıfı öğrencileriyle bir araya gelen üniversite öğrencileri ve yabancı eğitmenler, İngilizceyi eğlenceli etkinliklerle öğretmeyi hedefledi.
Proje süresince düzenlenen ziyaretlerde, ilkokul öğrencilerine İngilizcenin yalnızca bir ders değil, aynı zamanda evrensel bir iletişim dili olduğu oyunlar, speaking aktiviteleri, şarkılar ve interaktif uygulamalarla aktarıldı. Bu yenilikçi yaklaşım, öğrencilerden büyük ilgi görürken, etkinlikler sırasında hem eğitici hem de eğlenceli anlar yaşandı.
Projenin sonunda, katılımcı öğrencilere “İlk Kelime Defterim” hediyeleri, hikâye kitapları ve katılım sertifikaları takdim edildi. Çocukların mutluluğu ve öğrenme heyecanı gözlerden kaçmazken, geleceğe ilk adımı atan çocukların heyecanına ortak olan proje ekibi, sürecin başından beri kendilerine destek olan eğitimcilere teşekkür etmeyi unutmadı. Ekip; projenin başarıyla yürütülmesindeki katkılarından dolayı Çay İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ahmet Topal’a, İngilizce Öğretmeni İlayda Aktaş’a ve Okul Müdürü Bekir Bulut’a iş birlikleri için şükranlarını sundu.
Etkinliklerin ardından yapılan değerlendirmelerde, hem öğrencilerden hem de öğretmenlerden olumlu geri dönüşler alındığı belirtildi. Proje ekibi, bu tür çalışmaların çocukların geleceği için önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, ilerleyen dönemlerde benzer projelerle daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.