Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ilk ve ortaöğretimde 15 milyon öğrencisi bulunan Türkiye'nin genç nüfusa sahip olduğunu hatırlatarak, böyle bir ülkede sporun önemine dikkati çekti. Çelik, "Sadece futbolun heyecanını duyan değil, sporun enerjisini içinde yaşayan bir gençlik istiyoruz." dedi. Spor altyapısının yeterli olmadığını ancak bakanlık olarak mesafe kat ettiklerini anlatan Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 11 bin 577 çok amaçlı salon bulunduğunu söyledi.
Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da yaptığı konuşmada, tek amaçlarının nitelikli gençler yetirmek olduğunu dile getirdi. Bakan Başesgioğlu, "Protokole güzel sözler yazmak yeterli olmuyor. Mesele savaşmak, icraat yapmak, yürümek, meydan okumak. Bunu yapacak gücümüz var. Eğitilmeyi bekleyen gençlerimiz var. Nüfus bilimciler bizi uyarıyor. 30-35 yıl sonra genç nüfusun tükeneceğini söylüyorlar. Bu fırsatı değerlendiremezsek geri dönüşü olmayacak." ifadelerini kullandı. Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise bu projeyle okul futbolunun, futbolun gelişiminin önündeki engelleri kaldıracaklarını kaydetti. Konuşmaların ardından, işbirliği protokolünü, spordan sorumlu Bakan Murat Başesgioğlu, Bakan Çelik ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener imzaladı.
Futbol Okulları Açılıyor!
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında 'okul futbolunun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasına' ilişkin işbirliği protokolü Beşevler'deki Başöğretmen Salonu'nda imzalandı.