Gayrimenkul Uzmanı Demirbaş: “Konut Gerçek Fiyatlarına İnecek”

Son dönemde konut fiyatlarındaki fahiş artış ve birçok ev sahibinin evinin değerine piyasanın çok üstünde fiyat biçmesi konut piyasasını olumsuz etkilemiş nerdeyse tıkanma noktasına getirmişti.

Son dönemde konut fiyatlarındaki fahiş artış ve birçok ev sahibinin evinin değerine piyasanın çok üstünde fiyat biçmesi konut piyasasını olumsuz etkilemiş nerdeyse tıkanma noktasına getirmişti. Merkez Bankası'nın gerçekleştirmiş olduğu faiz artışları şu günlerde durgun olan emlak piyasasını hareketlendireceği öngörülüyor.

Demand Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve Emlak Uzmanı Atalay Demirbaş konut fiyatları ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada faizlerin inmesinin konut fiyatlarını gerçek fiyatlarına çekeceğini öngörüyoruz açıklamasında bulundu.

Yalnızca ikinci el ev fiyatlarının değil sıfır ev fiyatlarının da değerinin üzerinde satılamayacağını kaydeden Demirbaş, "Faizdeki artış ve talepteki artıştan dolayı gerçek fiyatlara iniyoruz. Alıcı adayları istedikleri bir gayrimenkul varsa ve bunun farkında ve bilinçlilerse rakamın yanlış olduğunu düşünüyorlarsa, bu süreci beklesinler çünkü o rakamlar inecek. Yalnızca ikinci el ev fiyatları değil, sıfır ev fiyatları da artık değerinin üzerinde satılamayacak" açıklamasında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Türkiye Haberleri