Gaziler Gününe Katılım Yok

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, gazinin, şehitlik uğruna her şeyi yapmış, ancak iradesi dışında hayatta kalmış kişi olduğunu söyledi.

Rize'de Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine, Rize Valisi Hacımüftüoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Karavin ile daire müdürleri katıldı. 

Vali Hacımüftüoğlu, daha sonra İsmail Kahraman Kültür Merkezinde devam eden törende yaptığı konuşmada, insanın en kıymetli varlığı olan canını vatan, millet ve namusu için düşünmeden feda ettiğini ifade ederek, ''İnsan, canını bunların dışında başka bir şey için ortaya koyduğunda tenkit edilebilir. Ama vatan, millet için canını feda ettiğinde 'öyle yakışırdı' deriz. İşte vatan uğruna canını feda etmek isteyen, bu uğurda yaralananlara 'gazi' deriz'' dedi.

Gazilik ve şehitliğin tarifi imkansız konular olduğunu vurgulayan Hacımüftüoğlu, şunları söyledi: ''Yapılacak hiç bir şey onun karşılığı olamaz. Geçen yıl düzenlenen törende katılımın az olması nedeniyle serzenişte bulunmuştum. Ancak bu yıl da değişen bir şey olmadığını görüyorum. Yine biz bizeyiz. Biz serzenişte bulunmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimiz elbette ki bu işin önemini bilirler. Her evden mutlaka bir şehit veya gazi vardır. Ama bir araya gelme konusunda bir eksikliğimiz var. Bunu gidermeliyiz.''

Vali Hacımüftüoğlu, 'gazilik' sıfatının, edinilebilecek en kıymetli sıfat olduğunu dile getirerek, ''Caddelere, mahallere 'gazi' adını veririz ve kimse de bunu yadırgamaz. Bazen en sevdiğimiz çocuğumuza bu ismi veririz. Şehitle gaziyi ayırt etmeyiz. Çünkü gazi, şehitlik uğruna her şeyi yapmış, ancak iradesi dışında hayatta kalmış kişidir. Gazilerin sorunlarının her zaman takipçisi olacağız'' diye konuştu.

Program sonunda Kültür Sitesi'ndeki resim sergisi gezildi. Rize Valiliği tarafından gazi ve yakınlarına polisevinde yemek programı düzenlendi. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu gazi çocuklarına çeşitli hediyeler verdi.

Rize Haberleri