Göztepe'nin Karşıyaka maçında çıkan olaylar dolayısıyla sadece 2000 yılı ve üstü doğumlu çocuklar ile bayan taraftarların izlediği karşılaşmada Göztepe ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı. Çaykur Rizespor'da Jallow'un bir şutu direkten dönerken evsahibi ekip karşılaşmanın son 10 dakikasını 10 kişi oynadı.
BANK ASYA 1. LİGDE İLK DEFA
Türkiye Futbol Federasyonu'nun disiplin talimatında yaptığı düzenlemenin ardından Spor Toto Süper Lig'de uygulanan seyircisiz maçların sadece kadınlar ve çocuklar tarafından izlenmesi, Bank Asya 1. Lig'de bu sezon ilk olarak Göztepe-Çaykur Rizespor müsabakasında uygulandı.
Göztepe'nin geçen hafta oynadığı Karşıyaka maçından sonra aldığı ceza nedeniyle, Atatürk Stadı'nda Çaykur Rizespor ile oynadığı maçı sadece kadın ve çocuklar izleyebildi.
Kapalı tribünde müsabakayı takip eden Göztepeli kadınlar, tribüne ''Dişiyiz, dişliyiz, Göztepeliyiz'' yazılı pankart asarken, bu şekilde de tezahüratlarda bulundu.
Sarı-kırmızılı taraftarlar ayrıca ''Sevgilim, bu gece hiç bekleme beni, aşkından önce gelir Göz Göz sevgisi'', ''Ne yemek, ne bulaşık bu ablalar Göztepe'ye aşık'' gibi pankartlar da astı.
Karşılaşmayı takip eden 1243 kadın ve çocuk Göztepeli taraftar, maçın başlamasıyla ''İsyan marşı''nı seslendirdi.
Bank Asya 1. Ligin 20. haftasında günün son karşılaşmasında Göztepe ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Ligde 5 maçtır kazanamayan Göztepe ile 7 maçtır kazanamayan Çaykur Rizespor'un mücadelesinden beraberlik çıktı. Bu sonucun ardından Göztepe'de galibiyet ve 3 puan hasreti 7'ye Çaykur Rizespor'da ise 9'a çıktı.
Göztepe karşısında Jallow ile 36. dakikada öne geçen Çaykur Rizespor ilk yarının uzatma dakikalarında 45+1'de İbrahim Şahin'in golüne engel olamayınca devreyi ve karşılaşmayı 1-1 berabere tamamlamak zorunda kaldı. Göztepe'nin kaydettiği gol öncesi Aytek'in orta sahada sakatlık geçirerek yerde yatması üzerine yardımcı hakeme oyunu durdurması için itirazda bulunan Teknik Direktör Hüseyin Kalpar, hakemin younu devam ettirmesiyle Göztepe atağının golle sonuçlanması üzerine itirazlarına devam edince karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay tarafından tribüne gönderildi. Kalpar, ikinci yarıda takımını tribünden yönetti.
Karşılaşmanın 80. dakikasında ise Göztepe'de İlhan Şahin gördüğü ikinci sarı karttan sonra kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Göztepe kalan 10 dakikayı 10 kişi ile tamamladı.
Göztepe beraberliğiyle puanını 32'ye yükselten Yeşil Mavililer, gelecek hafta lider Elazığspor'u Rize'de ağırlayacak. Göztepe ise puanını 20'ye yükselterek 14. sıradaki yerini korurken gelecek hafta İstanbul Güngörenspor'a konuk olacak.
GÖZTEPE: 1 - ÇAYKUR RİZESPOR: 1
STAT: İzmir Atatürk
HAKEMLER: Süleyman Abay xxx Erdem Bayık xxx Özgür Ertem xxx
GÖZTEPE: Vedat xx, Şamil xx, İbrahim xxx (Korhan dk. 81 x), Ramazan xx, Aydın xx, İlhan xxx, Emre xx, Theo Weeks xx (Ali dk. 46 x) (Türker dk. 75 x), Abdullah xx, Evren xx, Önder xx
YEDEKLER: Akın Sinan, Gürhan, Fuat, Halil
TEKNİK DİREKTÖR: Cihat Arslan
ÇAYKUR RİZESPOR: Mehmet Ali xx, Aytek xx, Engin xx, Zeqiri xx (Fahri dk. 71 xx), Jallow xx, Bikoko xx, Şahin Ali xx, Cenk Ahmet xx, Murat xx, Erkan xx (Çağrı dk. 82 x), Osman xx
YEDEKLER: Selçuk, Sezer, Ramazan, Murat Hacıoğlu, Aykut
TEKNİK DİREKTÖR: Hüseyin Kalpar
GOLLER: Jallow (dk. 36) (Çaykur Rizespor), İbrahim (dk. 45+1) (Göztepe)
KIRMIZI KART: İlhan (dk. 80) (Göztepe)
SARI KARTLAR: Aytek, Cenk Ahmet, Engin (Çaykur Rizespor), İlhan, Önder, Emre, Abdullah (Göztepe)
MAÇTAN DAKİKALAR
25. dakikada Çaykur Rizespor defansının uzaklaştıramadığı top Önder'in önünde kaldı, uygun durumda bulunan Önder'in vuruşu üstten dışarı çıktı.
36. dakikada Cenk Ahmet sağ kanattan ceza sahasına ortaladı, Jallow kafayla vurdu, meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0
45+1. dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Emre ortaladı, ceza sahasında İbrahim mükemmel yükseldi kafayla vurdu top ağlarla buluştu. 1-1
51. dakikada gelişen Göztepe atağında İbrahim 25 metreden sert vurdu, Çaykur Rizespor kalecisi Mehmet Ali gole izin vermedi.
65. dakikada sol kanattan gelişen Çaykur Rizespor atağında Bikoko rakibinden sıyrılıp son çizgiden ortaladı, Jallow dokundu meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.
80. dakikada orta sahada rakibine faul yapan İlhan ikinci sarı karttan oyun dışı kaldı
90. dakikada Çaykur Rizespor atağında Bikoko Göztepe defansını arkasına sarktı, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda Vedat gole izin vermedi.