HUDER RİZE'den 15 Temmuz Açıklaması

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube Başkanı Av. Ali Rıza Sancaktutan, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu.

Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Rize Şube Başkanı Av. Ali Rıza Sancaktutan, açıklamasında, Sene-i devriyesini yaşadığımız büyük ihanetin yıl dönümünde milletçe yeniden kenetlenmenin ve yüce bir millet olmanın şerefiyle yaşadıklarımızı ve şehitlerimizi yad ettiğimizi ifade ederek, "Bilindiği üzere 15/07/2016 tarihinde, tarihin en büyük ihanetlerinden birini yaşadı bu güzel topraklar ve bu aziz millet. Milli birliğimize, dirliğimize kasteden, dini bir kisveyle halkı aldatan, adeta örümcek ağı gibi yapılanan FETÖ terör örgütü milletin can damarlarına, Büyük Millet Meclisimize, Cumhurbaşkanı Külliyesine, Asya ve Avrupa'yı birleştiren Boğaziçi Köprümüze, Özel Harekata ve sokaktaki masum vatandaşa göz kırpmadan  mermi sıkmış, bomba yağdırmıştı. Bu bir darbe değildi çünkü bu millet daha öncede darbe görmüştü. Bu eylem devletimizi toptan yok etme hareketiydi. Evet bunu daha iyi anlamamız gerekiyor. Devletimize, milli birliğimize kasteden bu hain yapılanmayı  destekleyen ve onlara hala sempati duyan varsa bilmelidirler ki yüzyıllardır bu topraklar üzerinde dalgalanan bayrağı yok etmek isteyen bu hainler topluluğu başaramadı ve başaramayacaktır da. Gözünü kırpmadan gece vakti dışarı dökülen asil milletim! Sen her daim saygıya laiksin ve asla gasp edilemeyeceksin. O gece şehit olan kanlarını bu vatan için akıtanlar vatan ve bu millet size minnettarlardır." diye konuştu.

Hukukun üstünlüğünü ilke edinmiş HUDER ailesi olarak asla hukuksuz oldu bittilere prim vermeyeceklerini ve halihazırda devam eden tüm FETÖ dosyalarının millet adına takipçisi olduklarını  ve bundan sonra da takipçi olacaklarının bilinmesini istediklerini ifade eden HUDER Rize Şube Başkanı Av. Sancaktutan, "Tam bir yıl önce bugün ülkemizi kavgaya sokacak   olan o kapkara geceyi sabahın ışıklarıyla büyük bir direniş gösteren asil ve imanlı Türk milletimiz savuşturmuştur. Malazgirt savaşı, Miryakefalon savaşı bu topraklar için ne kadar mühimse 15 Temmuz 2016 da aynı önemdedir.. Bu vesileyle şehitlerimize Allahtan Rahmet, yaralı gazilerimize acil şifalar diliyor  minnetlerimizi sunuyoruz." dedi.

Av. Sancaktutan, "HUDER RİZE olarak Allah bu millete bir daha 15 Temmuz gecesi yaşatmasın diyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Rize Haberleri