İran Meclis Başkanı Kalibaf: Amerikalılar baskıyı artırarak taviz koparabileceklerini sanıyorlar

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD yönetiminin İran üzerindeki baskıyı artırarak anlaşmada yer almayan tavizler elde edebileceğini sandığını belirterek, bu yolla sonuç alınamayacağını vurguladı.

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda ABD yönetimi ve iki ülke arasındaki müzakere sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Washington yönetiminin izlediği politikaları eleştiren Kalibaf, “Amerikalılar, İran üzerindeki baskıyı daha da artırarak anlaşmanın hiçbir zaman parçası olmayan tavizler koparabileceklerini sanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

ABD kabinesindeki üst düzey yetkililere yönelik eleştirilerini sürdüren Kalibaf, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ve Savunma Bakanı Pete Hegseth'i hedef alarak, “Bessent ve Hegseth kendi yetkinliklerinin çok ötesinde adımlar atıyor. Bu palyaço ekibinin şapkadan tavşan çıkarmasını ve yarattığınız kargaşayı temizlemesini beklemeyi bırakın” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Güncel Haberleri