İtalya, Ukrayna’nın Ab Üyeliğine Tam Desteğini Yineledi

İtalya'nın başkenti Roma'da Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile bir araya gelen İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliliği için tam destek verdiklerini bir kez daha ifade etti.

İtalya'nın başkenti Roma'da Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile bir araya gelen İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Ukrayna'nın Avrupa Birliği (AB) üyeliliği için tam destek verdiklerini bir kez daha ifade etti.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İtalya'nın başkenti Roma'daki Quirinal Sarayı'nda Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal ile bir araya geldi. Görüşmede ayrıca, İtalya Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'da yer aldı. Görüşmede, nükleer güvenlik, Ukrayna'nın yeniden yapılanması ve barış müzakereleri ele alındı.

Ukrayna'nın bağımsızlığının, özgürlüğünün ve toprak bütünlüğünün savunulması gerektiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Mattarella, mümkün olan en kısa sürede Ukrayna'nın Avrupa Birliği'ne (AB) katılmasından yana güçlü bir inancının olduğunu aktararak, İtalya'nın Ukrayna'yı her alanda gerektiği sürece tam destek vereceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Mattarella, "Hepimiz barış istiyoruz fakat bu barış Ukrayna'nın bütünlüğüne saygı duyulan adil bir barış olmalı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Siyaset Haberleri