Jandarma Suç Araştırma Timleri Suçlulara Göz Açtırmıyor

Mersin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), 2023 yılı yaz döneminde kendi sorumluluk bölgesinde meydana gelen 2 bin 700 olaya müdahale ederek, 3 bin 548 şüpheli şahsı yakaladı.

Mersin İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), 2023 yılı yaz döneminde kendi sorumluluk bölgesinde meydana gelen 2 bin 700 olaya müdahale ederek, 3 bin 548 şüpheli şahsı yakaladı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, en son teknoloji ve teknik donanımına sahip JASAT, elde ettiği delilleri değerlendirerek suçların aydınlatılmasında önemli görev üstleniyor. Başarılı çalışmaları sayesinde "jandarmanın dedektifleri" olarak anılan JASAT, özellikle kasten öldürme, dolandırıcılık, hırsızlık ve gasp gibi nitelikli asayiş olayları ile geçmiş dönemde faili meçhul kalmış dosyaları tek tek ele alarak olayları aydınlatıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da yaz döneminde aralıksız çalışmalarına devam eden JASAT, mal varlığına karşı işlenen 468 suçta 655 şüpheli, 180 hırsızlık olayında ise 293 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

İller sıralamasında Türkiye birinciliği bulunan Mersin JASAT, 2023 yaz sezonunda 163 faili meçhul olayın 157'sini aydınlatarak yüzde 96 oranında başarı sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Güncel Haberleri