Karadeniz’de palamut yerine köpek balıkları avladı

Rize Pazar açıklarında palamut avına çıkan balıkçı Murat Zaman'ın ağına 10 camgöz köpek balığı takıldı. Balıkçı köpek balıklarını denize geri bıraktı.

Rize'nin Pazar ilçesi açıklarında palamut avına çıkan balıkçı Murat Zaman’ın uzatma ağına, 10 adet camgöz köpek balığı takıldı. Palamut avlamak için teknesiyle denize açılan Zaman, ağlarını topladığında gözlerine inanamadı. Palamut yerine ağa takılan 10 camgöz köpek balığını gören balıkçı, köpek balıklarını tek tek denize geri bıraktı.

CAMGÖZ KÖPEK BALIKLARI SIKÇA BALIKÇILARIN KARŞISINA ÇIKIYOR

Uzmanlar, camgöz köpek balığının Karadeniz’deki çeşitli balıkçılık faaliyetleri sırasında sıkça tesadüfen yakalanan bir tür olduğuna dikkat çekiyor. Bu tür tesadüfi yakalanmalar, özellikle yakalanan köpek balıklarına yanlış şekilde yaklaşıldığında; av araçlarında hasara, operasyonel gecikmelere ve türde yüksek ölüm oranlarına yol açabiliyor. Uygun şekilde yönetilmediğinde bu hedef dışı av sorununun, popülasyonun azalmasına neden olabileceği ve bölgesel balıkçılığın sürdürülebilirliğini tehdit edebileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Rize Haberleri