Karadeniz'de sel felaketi

Artvin'in Şavşat ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle birkaç kişinin kayıp olduğu, iki köprünün yıkıldığı bildirildi.

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Ordu, Artvin ve Bartın'da meydana gelen sel, su baskınları ve heyelan nedeniyle 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını, 3 kişinin de kaybolduğunu bildirdi.

Genel müdürlükten yapılan açıklamada, aşırı yağışlar nedeniyle Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı illerde sel ve su baskınları yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, sel, su baskınları ve heyelanın meydana geldiği illerin valiliklerden alınan şu bilgilere yer verildi:

“Ordu'nun Perşembe ilçesi Boğazcık Köyü'ndeki heyelanda bir evin çökmesi nedeniyle Fadime Durmuşoğlu ve Kadir Durmuşoğlu hayatını kaybetti. Sel ve su baskınlarında yaralanan 11 kişi de Ordu Merkez ve Fatsa devlet hastanelerinde tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyor.

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde sele kapılan 2 kişi hayatını kaybetti. Kayıp olarak bildirilen 8 kişiden sele kapılan minibüste olduğu sanılan 4 kişinin minibüste olmadığı belirlendi. Söz konusu kişilere, pazar yerinde ulaşıldı. Kayıplardan 1 kız çocuğu sağ olarak kurtarıldı, diğer 3 kişinin bulunması için bölgedeki sivil savunma ekiplerince arama-kurtarma çalışmaları sürdürülüyor.

Karadeniz Haberleri