Kars’ta Jandarmanın Boşalttığı Lojmanlar Harabeye Döndü

Kars Digor yolu 30 Ekim Mahallesinde TOKİ konutlarında, jandarmaya ait iki blok boşaltılmasının ardından adeta harabeye döndü.

Kars Digor yolu 30 Ekim Mahallesinde TOKİ konutlarında, jandarmaya ait iki blok boşaltılmasının ardından adeta harabeye döndü. Yıkılmaya yüz tutan metruk binalar tehlike saçıyor.

Digor yolu 30 Ekim Mahallesinde TOKİ konutlarında bulunan jandarmaya ait iki blok boşaltılmasının ardından geldiği son nokta mahalleliyi tedirgin ediyor.

TOKİ tarafından yaptırılan konutların bir kısmı kamuda çalışan polis ve askeri personellere lojman olarak tahsis edilmişti geçen süre içerisinde jandarmaya tahsis edilen lojmanlar boşaltıldı.

Boşaltılarak atıl durumda bırakılan 40'a yakın daire, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce adeta talan edildi. Askeri lojman olarak kullanılan iki blokta bulunan kalorifer sistemi, elektrik tesisatı, aydınlatma direkleri ve kapı pencereler tamamen sökülerek götürüldüğü gözlendi. Son dönemde binalara girilmemesi için giriş katları çatı ile kapatıldı.

Çevre sakinleri boşaltılan lojmanların duyarsız kişi veya kişilerce adeta talan edildiğini kötü amaçlı mekanlar haline getirildiğini ifade ederek, "Havanın kararmasıyla bu binaların içine giren kimliği belirsiz kişi ve kişiler, tiner, bally, uyuşturucu ve fuhuş için kullanıyor. Zaman zaman silah sesleri de geliyor ve tedirgin oluyoruz, çocuklarımız dışarıya çıkmaya korkuyor. Yetkililerden yardım istiyoruz, ya bu binaları yeniden faaliyete soksunlar ya da yıksınlar" dediler

Öte yandan boşaltılan binalar, her geçen gün biraz daha harabeye dönerken, vatandaşlar yetkililerden çözüm bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Güncel Haberleri