Kavalcı'dan Yeşilay Kulüp İsteği

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Rize Temsilcisi Bayram Ali Kavalcı, Okullarda Yeşilay kulübü olması gerektiğini belirtti.

Kavalcı, “Okullarımızın açılmasıyla çocuklarımızın her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutulması konusunda Yeşilay olarak bizlere, çocuklarımızın annelerine, babalarına, öğretmenlere ve okul yöneticilerine çok önemli vazifeler düşmektedir. Bunun için her okulumuzda Yeşilay Kulübünün açılması şarttır.

Bu konuda Yeşilay olarak bizim üzerimize düşen her desteği vermeye hazırız. Yeşilay kulübü faaliyetlerinde yer alan öğrenciler herkese sigaranın, alkolün, çeşitli uyuşturucuların vb. kötü alışkınlıkların zararlarını anlatırlar, öğrencilerimiz Yeşilaycı kimliğini benimsediklerinden ileride gelecek olan madde teklifine de hemen hayır diyeceklerdir. Yeşilay Genel Merkezi tarafından yapılan araştırmalarda okullarda Yeşilay kulübüne görev alan çocukların ileride sigara, alkol başta olmak üzere hiçbir kötü alışkanlık edinmedikleri tespit edilmiştir.” dedi.

Temsilci Kavalcı, “Yeşilay Kulübü bulunmayan okullarımızda, Yeşilay Kulübü oluşturmak için okul idarecilerimizin hassasiyetle çaba göstermelerini ve öğretmenlerimizin de, Yeşilay Kulüplerinde görev almalarını istiyoruz.  Bu noktada Yeşilay olarak okullarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü dokümanı karşılamaya hazırız. Sağlıklı ve huzurlu bir neslin yetişmesi, toplumumuzda kötü alışkanlıkların çoğalmamsı için gönüllü Yeşilaycı olmaya, sigara, alkol ve uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak bir eğitim ve öğretim için Rizeli hemşerilerimizin çalışmalarımıza manevi katkılar sağlamsını bekliyoruz.”dedi.

Rize Haberleri