KTÜ’lü Öğrencinin Yer Aldığı AltayCTF Takımı Dünya 12’ncisi Oldu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencisi Batuhanbey Köse, uluslararası alanda düzenlenen siber güvenlik yarışması BrunnerCTF 2026’da sergilediği performansla büyük bir başarıya imza attı.

KTÜ Araklı Ali Cevat Özyurt Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Yapay Zekâ Operatörlüğü Programı öğrencisi Köse, dünyanın dört bir yanından yetkin ekiplerin katıldığı yarışmada adından söz ettirdi. Toplam 1.103 takımın kıyasıya mücadele ettiği BrunnerCTF 2026’da yer alan AltayCTF Takımı, küresel sıralamada dünya 12’nciliğine yerleşti.

Takım Puanının Yarısı "p1p3t" Rumuzlu Öğrenciden

Yarışmada “p1p3t” kullanıcı adıyla mücadele eden KTÜ öğrencisi Batuhanbey Köse, topladığı 2.940 puanla takımının genel toplamda ulaştığı 5.990 puanlık skora kritik bir katkı sundu.

Katılımcıların Web Güvenliği, Tersine Mühendislik, Kriptoloji, Adli Bilişim ve Sistem Güvenliği gibi zorlu disiplinlerde hazırlanan senaryoları çözdüğü CTF (Capture The Flag) formatındaki organizasyonda, teknik uzmanlığın yanı sıra pratik problem çözme ve analitik düşünme becerileri de test edildi. Köse’nin bu performansı, hem bireysel yetkinliğini hem de KTÜ’nün bilişim alanında uluslararası standartlarda rekabet edebilecek nesiller yetiştirdiğini bir kez daha kanıtladı.

Zirve Takibini Sürdürüyor

Batuhanbey Köse ve üyesi olduğu AltayCTF Takımı'nın uluslararası alandaki başarısı bununla da sınırlı değil. Ekip, yakın zamanda gerçekleştirilen Thryve CTF 2026 Yarışması’nda topladığı 7.345 puanla Open Kategorisi’nde dünya 1’incisi, genel klasmanda ise dünya 8’incisi olarak dikkatleri üzerine çekmişti.

İlk yorum yazan siz olun
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Karadeniz Haberleri